Forum > Lantra
[Lantra J2] Brak iskry silnik 2,0 16V 1997r.
karolrogala:
Rozwinięcie tematu
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=748
jak w tytule po analizie schematu wynika
Czujnik położenia wału (crankshaft position schamat 17563 ) idzie na pin 43 i 16 komputera (sterownika sinika)
Czujnik położenia wałków rozrządu (cramshaft position 17564 do 17563) - sygnał pin 2 w złączce niebiesko czerwony idzie na pin 44 kompa a do plusa po stacyjce w złączce pin 3 czerwono/zółty i pierwszy czarny to masa.
Do cewki zapłonowej (ignition coil assembly 17564) idą z kompa z pinów 25 i 52 dwa sygnałowe przewody - jeden na część cewki odpowiedzilną za wyzwolenie 2 świec drugi na na drugą część cewki odpowiedzialną za wyzwolenie 2 kolejnych świec. oraz czarno biały idący na plus po stacyjce, masa na obudowie.
I teraz pytania
1. czy jeżeli czujnik położenia wału jest uszkodzony to komp poda impulsy na cewkę zapłonową????
2. czy jeżeli czujnik położenia wałków rozrządu jest uszkodzony to komp poda impulsy na cewkę zapłonową????
Niestety nie mam w domu oscyloskopu żeby sprawdzić sygnały z czujników a dodatkowo padła mi bateria w mierniku żeby sprawdzić napięcia zasilania, jutro kupię baterię i znowu na mrozie do zmroku posiedzę....
[ Dodano: 2012-02-13, 19:35 ]
boję się najgorszego... wymiany kompa...
tomek27:
--- Cytat: "karolrogala" ---1. czy jeżeli czujnik położenia wału jest uszkodzony to komp poda impulsy na cewkę zapłonową????
--- Koniec cytatu ---
nie bo dla kompa silnik stoi w miejscu
skali:
Czujnik położenia wałków, czyli czujnik Halla nie poda impulsu na cewke jeśli jest usszkodzony - to napewno. Nie jestem pewien co do czunika położenia wału.. opisujesz sprawe szczegółowo - to dobrze, ale aż by sie chciało zobaczyć ten silnik i zbadać ja bardziej wnikliwie na żywo.
Nie masz jakiegos kompa na podkładke? Wyciągnij go, wyczysc styki również w cewce.
Daj znać co dalej, wina na 99% w elektronice
BartBartez:
--- Cytat: "karolrogala" ---. czy jeżeli czujnik położenia wałków rozrządu jest uszkodzony to komp poda impulsy na cewkę zapłonową????
--- Koniec cytatu ---
Głowy nie dam ale na 99% tak. Na forum Coupe niektórzy odpinali czujnik wałków w trakcie pracy silnika i o dziwo nie gasł.
Jeśli cewkę masz dobrą to pozostaje tylko czujnik wału. Nie mam innych pomysłów
karolrogala:
--- Cytat: "tomek27" ---nie bo dla kompa silnik stoi w miejscu
--- Koniec cytatu ---
jutro muszę gdzieś oscyloskop załatwić
--- Cytat: "skali" ---czujnik Halla nie poda impulsu na cewkę jeśli jest uszkodzony
--- Koniec cytatu ---
Chyba na kompa ???
--- Cytat: "skali" ---wyciągnij go, wyczysc styki również w cewce
--- Koniec cytatu ---
Cewkę podkładałem, jakiś miesiąc temu kupiłem na wymianę bo też miałem z tym problem ale sie samo naprawiło i do wczoraj było ok
--- Cytat: "skali" ---Nie masz jakiegos kompa na podkładke? Wyciągnij go,
--- Koniec cytatu ---
Właśnie go wyjąłem (pie@#$%^%$ skośnookie - nie mieli gdzie go umieścić ) pomyślałem że może jakieś zimne luty znajdę i tu zaskoczenie jest zalany środkiem gumo-podobnym więc dupa - raczej nie rozbieralny. Komp Siemens K103955162 A czy HMC 39140-23510 więc już wiem że immo nikt mi nie zdejmie.
--- Cytat: "skali" ---wina na 99% w elektronice
--- Koniec cytatu ---
Jakbym miał sprzęt już bym wykluczył czujniki obrotów i wtedy można by kompa kupować.
Kurde dziś pojechałem ojca omegą benzyna bez gazu - koszt jazdy razy dwa muszę ją szybko poskładać bo zbańczę :lol:
Nawigacja
[#] Następna strona