Forum > Zakup Hyundaia
[Tucson TL] zakup tucson
wuser:
Piękna konfiguracja!
Wynika z tego, że rabat 11%.
Rocznik 2016 ?
Na grupę zawodową, czy bez ?
eofil:
Tak 2016 zakup na firmę
[ Dodano: 2016-09-19, 20:12 ]
Zamawiałem tucsona w kwietniu pierwszy termin odbioru to lipiec a odebrałem we wrześniu
Jednak warto było czekać. Mam już położoną ceramikę na lakierze , zabezpieczone całe wnętrze oraz felgi.Cud malina. W zakładzie w którym to robiłem dowiedziałem się, że co do wykonania to tucson jest jednym z najlepiej zmontowanym samochodem. (może po audi i bmw) Co do moich spostrzeżeń to nie zauważyłem żadnych usterek wymienianych przez kolegów. Przejechałem na razie 1000 km i jestem bardzo zadowolony
Pozdrawiam :-D
Eryk-Eryk:
Witam!!! Noszę się z zamiarem zakupu nowego Tucsona tylko nie wiem jaką wersję silnikową wybrać. Proszę o spostrzeżenia przy wyborze właściwej jednostki napędowej (wersja samochodu "style"). Z góry dziękuje :)
solo:
Napisze tylko skrzyni biegow - posiadam 1.7 CRDi 7DCT- skrzynia jest genialna, nie czujesz nawet kiedy sie biegi zmieniaja (dwa sprzegla robią robote). 1.6 T-GDI byl czesto w testach u polskich youtuberow i wszyscy byli zadowoleni. Wiadomo, troche wiecej spali, ale nie az tak wiecej.
Osobiscie w przypadku AWD bralbym 1.6 T-GDI 7DCT bez wahania. Taki nawet wstepnie tez chcialem, ale wzgledy niezalezne zadecydowaly o 1.7 crdi 7DCT
Eryk-Eryk:
Dzięki że odpowiedziałeś na moje zapytanie, bo coś zbytnio chętnych nie było :(. Co do skrzyni zgadzam się z tobą, że jest dobra, ale też przy intensywnej jeździe potrafi się "zagrzać" jak i przy szybkiej ręcznej redukcji biegów długo "myśli". Co do silnika 1,7 CRDi obawiam się "dużego" spalania przy autostradowej - przepisowej jeździe. Nie wiem jakie będzie zużycie paliwa, kiedy w samochód zapakuje całą rodzinkę i do tego jeszcze bagaż (z opinii użytkowników większość samochodów produkuje, a nie zużywa paliwo :). Moja żonka potrafi każdą wolną przestrzeń wykorzystać w samochodzie. Dlatego myślę że disel 2.0 185Km będzie mniej podatny na zużycie paliwa. Myślałem też że te 185 koników potrafi nieźle przyspieszyć, ale demonem prędkości on nie jest. A tak a propos. Jak ci się siedzi za kierownicą. Bo mi brakowało "wygodnego" podparcia lewej i prawej ręki (podłokietniki)?
Nawigacja
[#] Następna strona