Forum > Accent
[Accent LC] problem z wkreceniem na obroty
dawidson23:
Mam stozek zalozony ale systematycznie go czyszcze. Przed chwila odpialem wydech za katalizatorem bo myslalem ze to przez ktorys z tłumikow ale to nie to. Auto jak sie lekko doda gazu zamiast zwiekszyc obroty to mysli i nie ma przyspieszenia, dopiero jak sie da wiecej gazu to sie wkreca. A co do spalania to nie zauwazylem zadnych zmian. No chyba ze takie ze jak zatankuje za 50 to przejezdzam coraz mniej km ale to juz chyba zalezne jest od ceny paliwa
[ Dodano: 2012-02-14, 12:38 ]
aha jeszcze cos zauwazylem. Jak sie go troche zdusi- znaczy sie szybko wrzuce 2 bieg- to czasami auto strzeli na wydechu. Wydaje mi sie ze to moze miec jakis zwiazek z tym ze sie nie wkreca na obroty. A CHECK ENGINE sie nie swieci.
doman76:
mi to pasuje na zbyt ubogą mieszanke. Po odpieciu kompa na benzynie podczas pierwszej jazdy tak miales? Moim zdaniem regulacja/naprawa lpg lub świece/kable
dawidson23:
No tak przy pierwszym odpaleniu bylo to strasznie czuc. Kable i swiece wymienialem jakies 5 tys temu. Moze cewka?? Ale w takim razie dlaczego auto strzela na wydechu? Strzelilo nawet jak byl odkrecony wydech zaraz za katalizatorem.
werni:
Miło jakby kolega napisał czy problem rozwiązany. Mam podobny problem i mechanik stawia na wtryski albo ECU od gazu
dawidson23:
Nie rozwiazalem problemu ale wykrecilem przeplywomierz i okazalo sie ze jest troche uszkodzony. Musze poszukac jakiegos innego na spróbowanie czy to on jest problemem.
Nawigacja
[#] Następna strona