Autor Wątek: [Lantra J2] Przełącznik świateł Lantra JII - czy uda się prz  (Przeczytany 3115 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Goer

• Gość
Witam, zaczął mi szwankować przełącznik świateł (światła mijania/drogowe raz się włączają raz nie) . Na Allegro kupiłem przełącznik (foto przełącznik 2), który okazał się inny niż ten, który mam w samochodzie (foto uszk. przełącznik lantra ). Czy mimo różnic można je przełożyć, może samą manetkę czy jednak jestem skazany na zakup właściwej wersji?

Offline kosmos2011

• Giełda
Napisz na PW do Administratora (czerwony nick) o poprawę profilu zamiast:

Silnik|pojemność|moc: G4CR|1596ccm|

powinno być:

Silnik|pojemność|moc: G4GR|1596ccm|

Kupiłeś przełącznik dla kierownicy z Air-bag którego nie posiadasz.

Goer

• Gość
przełącznik zespolony
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Wrzesień 2016, 13:57:43 »
Przy okazji napiszę do admina, dzieki. Przynajmniej lepiej wiem czym jeżdżę ;)

Więc qpiłem następny przełącznik zespolony, wymieniłem i po jakimś czasie zaczął i ten fiksować. Niedługo mam poważny wyjazd za granicę i zastanawiam się czy wymiana na kolejny używany jest jakimkolwiek rozwiązaniem. Jeden elektryk mi powiedział, że warto przerobić ten przełącznik - dodaje się przekaźniki - i wtedy nie ma takiego grzania / obciążeń. Ponoć to typowa usterka w wielu markach z tamtych lat. Co możecie poradzić? Czy ktoś wie jaki symbol ma ten przełącznik, może uda mi się upolować nowy?

[ Dodano: 2016-09-07, 14:09 ]
Zamykam wątek. Wizyta u elektryka i temat załatwiony. Problem był w  styczniku  w skrzynce z bezpiecznikami. Był na tyle dobry że często działał ale na tyle uszkodzony, że czasami przestawał działać. Być może był za słaby i się solidnie zagrzał aż luty przestawały kontaktować. Koszt naprawy 70zł.