Forum > i30 FD
[i30 FD] Niedziałające tylne światła pozycyjne - przyczyna?
mattish1:
No właśnie przypuszczałem, że nie o bezpieczniki ani o żarówki chodzi. Odkręciłem cale lampy, popatrzyłem na przewody, wszystko wyglądało w porządku, zamieniłem miejscami przy jednej lampie żarówkę z samej góry z tą niżej, która nie świeciła, okazało się, że żarówka jest w porządku. Potem dobrałem się do bezpieczników jak kosmos2011 sugerował. Efekt? Pali się teraz tylko jedyna górna żarówka po prawej stronie... Myślałem, że może coś z bezpiecznikiem jednym, bo wyjąłem oba naraz i myślałem, że zamieniłem je miejscami. Wyjąłem znowu i zamieniłem jeden na drugi. Efekt? Nic się nie zmieniło - pali się tylko jedna najwyższa żarówka po prawej stronie.
Co to za cyrk?
PS. Samochód mam od roku. Pierwszy raz grzebałem przy bezpiecznikach i nie mogę uwierzyć: kto pozwolił na tak idiotyczne rozwiązanie, że klips do wyciągania bezpieczników koło drzwi, jest umieszczony w komorze silnika :o
piwi:
Może przy wyciąganiu bezpiecznika zrobiło się zwarcie i pech chciał, że akurat jedna z żarówek się przepaliła. Sprawdź żarówki raz jeszcze.
Tak jak pisałem wcześniej, sprawdź napięcie zarówno na kostce przyłączeniowej do lamp jak i w samej oprawce żarówki.
kosmos2011:
--- Cytat: "MarcoAntonio" ---z tego co wiem, żarówki w tylnych lampach są dwu- włóknowe
--- Koniec cytatu ---
Z tyłu są cztery żarówki i wszystkie jedno-włóknowe.
karol0773:
ja mam przeciwmgielne dwuwłóknowe razem z mijania
GRZECH:
Proszę o pomoc.
Nie wiem jak mam się zabrać aby dostać się do tylnej lampy i wymienić żarówkę tylną oświetlenia pozycyjnego, która jest w lampie zespolonej.
Proszę o instrukcję.
Nawigacja
[#] Następna strona