Forum > i40 VF
[i40 VF] Stuki od strony pasażera
malutki83:
Od jakiegoś czasu zaczęły mi się pojawiać coraz bardziej irytujące mnie stuki z prawej strony, hałas dochodzi jakby z okolic środkowego słupka lub łączenia podsufitki z wewnętrzną uszczelką drzwi pasażera. Miejsce dobiegania tych stuków jest ciężkie do zlokalizowania.
Najczęściej pojawiają się przy pokonywaniu nierówności w drodze.
W samochodzie występował ten hałas prawie od nowości ale początkowo był ledwo słyszalny, teraz coraz bardziej nabiera na mocy.
Auto ma przejechane zaledwie 1600km.
Na forum niektórzy z użytkowników I40 pisali że zgłaszali występowanie takich brzęczeń i podobno serwis eliminował je.
Czy macie może informację co to za element wydaje takie dźwięki, bo nie ukrywam że jest on ciężki do zlokalizowania.
Dziękuję za pomoc.
Denny4:
Czy napewno jest to dźwięk nad drzwiami ??
W większości przypadków skrzypi prawa strona deski rozdzielczej.
Problem stary jak ten model samochodu.
A tematów na tym forum odnośnie tego skrzypienia multum.
malutki83:
No właśnie nie deska, bo bardziej wygląda to okolicach słupka B lub szyb bocznych.
Tomek:
Witam !
Mam podobny problem. Tylko jak się siedzi na fotelu kierowcy to wydaje się, że stuki dochodzą z prawej strony deski rozdzielczej. Natomiast jak się siedzi po stronie pasażera to wydaje się, że stuki dochodzą z lewej strony. Niedługo zapewne umówię się w serwisie. Jak coś będę wiedział to dam znać. Pozdrawiam
malutki83:
Podejrzewam że u ciebie może być problem z hałasujacą deską rozdzielczą, o której pisali forumowicze.
Ile masz obecnie przebiegu? Auto masz po lifcie?
Nawigacja
[#] Następna strona