Forum > i30 FD

[i30 FD] Wyciszenie auta

<< < (5/10) > >>

bobekos:
Nie wiem czy sam bym się podjął tego, ja zauważyłem różnicę mając lepsze i cichsze opony a po za tym można zawsze radio zgłośnić... ;) Dzięki za wstawkę ^

kuffs:
Nie mam garażu, trochę teraz jest za zimno, ale z chęcią zabiorę się na nadkola. Przy okazji zmiany opon w nadchodzącym tygodniu sprawdzę możliwość zdjęcia nadkoli bez ich uszkodzenia. Zamówię kilka spinek na wszelki wypadek. Chcę to zrobić. Aż tak trudne to chyba jednak nie jest.

Skalpel:
Hej !

Mam pytanie do użytkowników Hyundaia i30 rok 2009 (lub pokrewne;) z silnikiem 1.6/126. Posiadacie może pod maską matę wygłuszającą ?? Wiem, że w dieslach była montowana , ale czy też w benzynie ? Pytam, bo hałas na trasie jest okropny. Powyżej 120/130kmh nie da się normalnie słuchać radia. Wiem, że auto miało jakieś drobne przygody i może ktoś tej maty już nie zamontował... więc jak ktoś mógłby rzucić okiem pod maskę swojego auta to będę bardzo wdzięczny.

PS: A może mate z diesla dałoby się zamontować ? I czy to coś w ogóle da ??

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam !

kuffs:
Witam. Muszę Cię zmartwić lub uspokoić. Ten typ chyba tak ma. Faktycznie jest głośno. Zwróć uwagę na mój post odnośnie obrotów. Wygłuszenia maski nie mam, zamówiłem już maty. Chcę to zrobić, ot tak, po prostu. Nie wiąże się to z nadzieją na cichszą pracę. Do kabiny dźwięk przedostaje się inną drogą więc samo wygłuszenie maski nic Ci nie da.

Skalpel:
Ech... czyli to bardziej 6 bieg by się przydał, a nie mata... daj proszę znać czy te maty coś dały. I gdzie je zamawiałeś, jeśli można wiedzieć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej