Forum > Getz

[Getz] Hyundai getz 1.5 CRDI 82KM - Ciężko pali czy zimny cz

(1/4) > >>

dam_1:
Witam,

Ostatnio mam problem ze swoim getzem. Samochód czy jest ciepły czy zimny ciężko pali. Do tej pory wymieniono/sprawdzono:
Akumulator nowy centry 64AH
rozrusznik sprawdzony w firmie - sprawny
filtry wymienione łącznie z filtrem paliwa
Pompa paliwa sprawna, filtr wyczyszczony od pompy
Brak błędów w komputerze, świece żarowe wymienione.
Kontrolka od immo wyłącza się w momencie pracy rozrusznika.

Czy w takim wypadku ktoś mógłby mi powiedzieć co jeszcze mogę sprawdzić i w jaki sposób? ewentualnie czego to może być wina?

Podpowiem że samochód z lekkiej górki pali bez problemu  ... Silnik po uruchomieniu pracuje równo a przy ostrym gazowaniu żadnego dymu nie ma obroty nie skaczą, równo przyśpiesza.

Pomocy :(

DarekTucson:
Czy masz podobny objaw jak tu:
http://www.hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5074&highlight=wymiana+rozrusznika

dam_1:
Nie, samochód kręci dobrze rozrusznikiem, właśnie problem jest z inną rzeczą dlatego proszę o pomoc co po kolei dalej sprawdzać i w jaki sposób?

robaszek127:
Ja bym sprawdził najpierw kompresję na poszczególnych cylindrach skoro powymieniane było już wszystko. Ropniak to nie benzyna i musi mieć dobre sprężanie.

dam_1:
Myślę że gdyby kompresja była do dupy to na pewno pilby duże ilości oleju a tak się nie dzieje. Właśnie jeszcze wszystkiego nie sprawdziłem dlatego proszę o pomoc co sprawdzić i w jaki sposób. Kompresję sprawdze na samym końcu choć nie wiem jak się za to zabrać, bo takie coś robiłem tylko w benzynie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej