Autor Wątek: TOPI MI BEZPIECZNIK!!!  (Przeczytany 4684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

on86

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« dnia: 19 Sierpień 2008, 22:59:56 »
1) Zauważyłem, że już nie pierwszy raz topi mi bezpiecznik 20A w tej skrzynce z bezpiecznikami przy drzwiach od kierowcy!!! Najbardziej mnie dziwi, że go nie przepala tylko topi się ta plastikowa izolacja bezpiecznika. Wg. opisu bezpieczników na klapce jest to bezpiecznik od "RR HEATED". Czy ktoś wie od czego on jest i co oznacza ten napis?? POMOCY!!!
Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem??

Jarek

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sierpień 2008, 23:24:57 »
Cytat: "on86"
co oznacza ten napis??

Gorący? czyli pewnie coś z ogrzewaniem, tak sobie gdybam, nie znam dobrze Scoupe.

Grzesik1

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Sierpień 2008, 23:29:17 »
a jak bezpiecznik wywali, to co przestaje dzialac?

on86

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Sierpień 2008, 23:32:01 »
Bezpiecznika nie przepala.

nie mam najmniejszego pojęcia. nie przepala go tylko topi ten plastik-izolację. kurcze może to faktycznie od ogrzewania tylnej szyby??

Cibor

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Sierpień 2008, 23:36:16 »
sprawdź styki przy bezpieczniku.... Daj smaru miedzianego... powstaje niesamowity opór na bezpieczniku przez co wytwarzana jest temperatura... Mogłeś zalać bezpieczniki a one zaśniedziały... Mi się to zdarzyło w trakcie mycia jak nie wiem ale zalane.... Smarujesz - jedziesz. ;) Pozdrawiam.

on86

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Sierpień 2008, 23:39:40 »
spróbuje ale wątpie żeby to było to

Grzesik1

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Sierpień 2008, 23:42:24 »
ale jak go wyjmiesz to zobaczysz od czego jest, bo cos przestanie dzialac, trzeba by sprawdzic w instrukcji, czy ktos nie wstawil za slabego i moze dlatego sie grzeje

on86

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Sierpień 2008, 23:50:14 »
już wiem od czego jest, przed chwilą sprawdziłem i jest on od ogrzewania tylnej szyby. na naklejce na klapce pisze że ma być 20A i taki włożyłem, z tym że nadal go topi?!

Jarek

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Sierpień 2008, 00:06:01 »
Amperomierz by się przydał żeby sprawdzić pobór prądu, może ktoś coś grzebał i jest małe zwarcie albo dodatkowy odbiornik podłączony?

on86

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Sierpień 2008, 00:09:32 »
mam założony immobiliser i widać że to "fuszerka" no i podpięte oryginalne radio forda na szybkozłączkach-brak kostek iso

Jarek

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Sierpień 2008, 00:23:49 »
Trzeba zrobić 2 pomiary amperomierzem:
1. przy szybie
2. przy bezpieczniku
wtedy będzie wiadomo co jest grane.

on86

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Sierpień 2008, 16:27:26 »
jak zrobie pomiary to odrazu dam znać

dzako

• Gość
TOPI MI BEZPIECZNIK!!!
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Grudzień 2008, 21:59:44 »
witam :D
ja zauważyłem w moim scoupe ze nie mam kilku bezpieczników ;/ włożylem odpowiednie i sie okazalo ze nie działają mi światła ;/ gdy wyciągałem je kolejno światła zadziałały ale przestal działać obrotomierz i całe podświetlanie licznika ;/ czy ma kto moze cały opis który bezpiecznik do czego jest najlepiej po polsku :D pozdro :D