Forum > Getz

[Getz] Obroty Getz (2005r przed liftem) 1.1 benz. bez gazu

<< < (2/3) > >>

grzesiek402:
Może zanim wyleci to znajdzie się ktoś kto wyjaśni temat czułości pedału przyspieszenia (inaczej mówiąc braku regulacji w zakresie 900-2000obr.

kosmos2011:
To w jakim celu zakładasz temat o którym wiadomo że zaraz zniknie?

grzesiek402:
Siema siema,

Biorąc pod uwagę fakt, że post umiera i nikt nie jest w stanie rozwiązać sprawy zbyt szybko wchodzącego na obroty silnika 1.1 benzyna 63HP wpadłem na nieco inny pomysł.

Prośba o info od osób z tym dokładnie silnikiem (myślę, że będzie takich sporo) czy ich silniki wchodzą na obroty płynnie - tzn czy na luzie pedał gazu reaguje w taki sposób, że obroty rosną płynnie od biegu jałowego do 2000 i wyżej.

Jeśli są takie osoby to prośba o wpis.

Byłem dziś w ASO i człowiek mi powiedział, że prawdopodobnie ten silnik z uwagi na małą moc ma w taki dziwny sposób pracować, że przy minimalnym dodaniu gazu od razu łapie wysokie obroty.
Trochę to dla mnie dziwne więc stąd ta prośba do Was.

Matison:
Tak te silniki 1.1 12V R4 G4HG mają na silniku zimnym 1200-1500obr/min a po nagrzaniu 800-900obr/min.
Na biegu jałowym gaz jest bardzo czuły i nawet przy bardzo delikatnym wciśnięciu gazu obroty wskakują na 2000-2500 obr/min
Na biegu 1,R obroty dość szybko wskakują a na 2,3,4,5 ładnie płynnie wprost proporcjonalnie do prędkości tak że na 5 biegu przy prędkości 100km/h jest ok 2800-2900obr/min.

I wyprzedzając pytanie, jeżdżę gackiem z silnikiem 1.1 (tylko że 49kW ale to różnicy nie robi) 6,5 roku i 83tys. km i zawsze było tak samo.

grzesiek402:
Dzięki za odpowiedź. Już myślałem, że tylko ja mam Getza 1.1
Strasznie dla mnie jest dziwny ten czuły gaz, ale wygląda na to, że będę musiał przywyknąć

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej