Autor Wątek: [i30 GD] nawiewy  (Przeczytany 16886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cinek1

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« dnia: 04 Luty 2016, 23:08:24 »
Witam czy w naszych i30 nie idzie nastawic nadmuchu jednoczesnie ns szybe i np nogi? Widze ze z przyciskow lipa ale moze jest jakas recepta na to? W poprzednim aucie tak mialem. Pozdr

piwi

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Luty 2016, 00:01:58 »
U mnie w i30 GD z 2012r. można ustawić jednocześnie na szybę i nogi. Właściwie to na wszystkie kierunki na raz można ustawić. Klima manualna.

cinek1

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Luty 2016, 21:15:00 »
No ja mam manualna ale jak nacisne szyba swieci sie na pomaranczowo jak wcisne np nogi gasnie i zapala sie na niebiesko nogi hmm jak to rozgrysc?

[ Dodano: 2016-02-05, 21:19 ]
Ogolnie na nogi twarz to moge jednoczesnie wszystkie ale jak na szybe to nie albo na szybe albo te 3 pozostale

piwi

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Luty 2016, 22:10:08 »
Wydaje mi się że mylisz funkcję rozmrażania przedniej szyby z kierunkiem nawiewu. Kierunki nawiewu masz trzy - góra (czyli na szyby), na wprost i w dół. Możesz te trzy włączyć jednocześnie czy nie? Dosyć chaotycznie piszesz i ciężko zrozumieć, wybacz :)

cinek1

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Luty 2016, 14:41:19 »
Ok jestem w domu czyli mam opcje rozmrazania szyby na to wychodzi. Moge wlaczyc 3 naraz ale myslalem ze ten przycisk ze znaczkiem szyby to jest nawiew na szybe a wychodzi na to ze nie.

Offline pafciokrak

• Giełda
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Luty 2016, 20:37:23 »
No dobra bo się pogubiłem teraz :)
To czym się rozni w takim razie wlaczenie nawiewu na szybe (zalozmy ze tylko na szybe) z tego panelu z trzema przyciskami od tego nawiewu wlaczanego tym większym przyciskiem po lewej od tego poprzedniego ?

cinek1

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Luty 2016, 23:12:49 »

Dodano: 2016-02-07, 23:12
Nie wiem na jakiej zasadzie dziala to szybkie rozmrazanie bo chyba chodzi ci o 2 przyciski na szybe jeden ze znaczkiem szyby 2 z panelu gdzie jest znaczek nawiew nad glowe

Offline pafciokrak

• Giełda
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Luty 2016, 20:49:21 »
Chodzi mi o ten duzy najbliżej kierowcy, dalej sa trzy w pionie, od góry: szyba, paszcza, nogi :)
Chodzi mi wlasnie o to czym się one roznia:) Bo niby w opisie tego pierwszego, dużego w instrukcji jest napisane o odszranianiu szyby i wlacza się klima. Tylko jak się ma do tego niska temp na zewnątrz np. -5 st.C + wlaczona klima :)

jurant89

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Luty 2016, 22:39:04 »
jak wezme wlacze sama przednia szybe do wlacza mi się klima,ale wylaczam ja i jest dobrze(chyba musze sprawdzić bo nie pamiętam)

Offline pafciokrak

• Giełda
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #9 dnia: 09 Luty 2016, 09:44:41 »
No ja jak wylacze klime to duzy przycisk tez się "wylacza" i wlacza się ostatnio zapamiętany układ z trzech przyciskow.
Żeby było ciekawiej, to w instrukcji to jest tak namieszane, że wychodzi że duzy przycisk może działać z nawiewem na paszcze i nogi :) Ale to chyba im się ikonki pomylily.

Offline apikus

• Giełda
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Luty 2016, 10:17:46 »
Cytat: "pafciokrak"
Tylko jak się ma do tego niska temp na zewnątrz np. -5 st.C + wlaczona klima :)

Klima osusza powietrze, temperaturę regulujesz niezależnie. Suche powietrze to szybsze oczyszczenie szyby.

Offline pafciokrak

• Giełda
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #11 dnia: 09 Luty 2016, 17:36:11 »
Apikus, przeczytaj dokładniej mój ostatni post.

jurant89

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Luty 2016, 18:39:20 »
czyli wychodzi na to, ze wlaczajac nawiew na szybe to odrazu nawiewa na nogi mimo woli.  A jak chce na sama szybe to musi być klima wlaczona chociaż nie chce bo więcej spali...

piwi

• Gość
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Luty 2016, 19:07:01 »
Nie rozumiem... chcesz mieć nawiew na samą szybę to ustaw nawiew tylko na szybę - ikonka z nawiewem w górę. Duży przycisk po lewej z ikonką przedniej szyby służy do szybkiego osuszenia szyby, lecz trzeba do tego ustawić manualnie nawiew na 4kę. Jest to beznadziejne rozwiązanie przez Hyundaia, to samo można uzyskać trzema ruchami - ustawić nawiew na góre (czyli na szybe), wlaczyc klime i podkrecic wentylator. Ten przycisk do szybkiego odmrazania skraca to jedynie o jeden ruch...

Offline pafciokrak

• Giełda
[i30 GD] nawiewy
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Luty 2016, 11:54:11 »
No i wlasnie chodzi o to ze po naduszeniu dużego przycisku na szybe wlacza się klima.
Wylaczam klime -> wylacza się nawiew "z dużego przycisku" :)
Reszta o czym pisałem, czyli to ze można wlaczyc nawiew na paszcze, nogi + na szybe z dużego przycisku to, okazuje się blad w instrukcji w ikonkach.