Forum > i30 FD

[i30 FD] Spalanie waszych i30

<< < (2/14) > >>

GregorDE:
Hej,

Moj 3-miesieczny i30 CW pokazuje na komputerze 6.1 L\100 km,
 i jezdze 70 % Autobahn 30 % miasto, przebieg na stan obecny ok. 5000 km.
   Z tego co czytalem spalanie powinno mi spadac, ale jak narazie nic sie nie zmienia :)

Mam i30 Kombi 1.6 Crdi 81kW\ 110 PS

Pozdrawiam.

rymar71:
Mi przy mrozach -16C i jeździe tylko w mieście wskoczyło 9.1 l,teraz ok. 8.7l. Natomiast gdy jeżdżę poza miastem to 5.7÷6.3l,gdzie 6.3l to wskaźnik raczej jazdy mieszanej,czyli miasto-autostrada.

dario_79:
Jeszcze jakbyście pisali czy diesel czy benzyna, bo myślałem, że wożę ołów w bagażniku jak przeczytałem 4,9l/100km.
Moja benzyna 1,6/120KM pali od 6,2 do 7,5. W zależności od stylu i trasy. Na trasie do Gdańska z Krakowa zapakowany w cztery osoby, pełny bagażnik i pełny box na dachu zjadł mi 8,2. Ale i tak nie zamieniłbym już na diesla. :)

cirek:
Ja za krótko posiadam I30 Cw żeby pisać coś o spalaniu ale myślałem że w mieście powinien spalić ok 6.5 litra a w trasie ok  5.5 a tu na razie w mieście pokazuje ok 7.1 zmiana biegów ok 2.5 - 3 tys obrotów

piwi:
Cirek, jak na miasto to masz spalanie w normie. Mój 1.4 100KM w mieście bierze 8.5 zimą, 8 latem. Na trasie udało mi się zejść do 6.2 przy jeździe 100-110 km/h. Na trasie przez wiejskie drogi gdzie srednia predkosc to 70 kmh spalanie 5.6. Ogólnie mogłoby być lepiej ale też jakiejś tragedii w porównaniu do innych producentów nie ma.
P.S. mówię oczywiście o realnym spalaniu. Komputer u mnie zaniża wartości równo o 0.5l
Edit: teraz zauważyłem że masz diesla. Tak czy inaczej 7 litrow w miescie zimą gdzie silnik jest często niedogrzany wydaje się być prawidłowe. Ja mam benzyne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej