Forum > i30 FD
[i30 FD] Spalanie waszych i30
jurant89:
mój tak do 90km/h to nic nie pali :D
cirek:
Clubdk,
mało realne taki przebieg przy prędkości 140 km/h
Ja też zatankowałem po korek i mam przejechane 720 km i jeszcze mogę przejechać 180 km głównie po mieście.
podejrzewam że jak się zatankuje po korek i będzie jechać ok 120 km/h to ok 1000km można przejechać
Adrian:
Widze, że wypowiadają się także posiasdacze GD, więc u mnie na zimowkach, w proporcji 3-1 miasto-trasa, średnie spalanie wynosi ok 7,5l/100km. Ale pewnie wynika to z zamiłowania do dynamicznej jazdy. Przez krótki okres jazdy na letnich, zaobserwowane spalanie bylo maksymalnie o 1l niższe niż na zimówkach.
piwi:
Adrian, mówisz o spalaniu rzeczywistym czy według komputera? U mnie średnie rzeczywiste spalanie z ostatnich 20000 km wychodzi 6.9 l/100km, ciężko powiedzieć po tym przebiegu jaki udział miasto/trasa, ale myślę że ok 40/60%.
Adrian:
Komputer pokazuje 7-7,1l/100km. Przy weryfikacji poprzez tankowanie, wychodzi ok 7,5l, ale pomiar jest na "oko" bo nie spisywałem przebiegu co do km i ilości wlanego paliwa co do litra. Wydaje mi się, że takie spalanie jest w granicach tolerancji, więc nie ewidencjonuję każdego tankowania. Tak, czy inaczej i tak nasze auta nie spalą wiecej paliwa niż im zatankujemy ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona