Forum > Tucson TL
Tucson - niedopracowane elementy w samochodzie
Andrzeju:
--- Cytat: "Andrzeju" ---1. Nieprecyzyjny uklad kierowniczy, nawet w trybie sport slaby kontakt z rzeczywistoscia szegolnie na autostradzie (140 i wiecej).
2. Nieustawiona zbierznosc, kolo kierownicy zle ustawione, to samo bylo w autach testowych (2).
3. Spryskiwacz slabo psika ;)
4. Pukanie zawieszenia po wystartowaniu z parkingu...jednorazowy gluchy Stuk. Potem nie slychac.
5. Nie wygluszona przestrzen bagaznika, przez co noemilosiernie tlucze sie zawieszka na krotkich poprzecznych nierownosciach.
6. Bledy przy sterowaniu telefonem z kierownicy.
Narazie to tyle ....az tyle.....a indolencja sprzedawcy :/ no ale takiefo sobie hyundai zatrudnil.
O tym czy i kiedy sie z tym uporaja poinformuje na forum
Pozdro
Andrzeju
--- Koniec cytatu ---
<rozwiązanie coraz bliżej>
Cześć po kilku wizytach w ASO i wielu niepotrzebnych interwencjach - otrzymałem diagnostyke - to uzbraja się ABS. Czyli jest to normalne działanie sprawnego pojazdu. Jeszcze to weryfikuje i dalej zastanawia mnie fakt czemu nie w każdym aucie jest to słyszalne - w 2 demo nie było słychać, a poźniej nie pozwolili mi sprawdzić.
Znalzałem że w niemczech, wlk. brytani tez ten problem znają i to zarówno w 2WD jak i 4 WD.
Przypomne ze stuk objawia się przy prędkości 33-34 kmph zaraz po rozpoczęciu jazdy. Wcześniej samochód musi postać chwilę na wył. silniku.
http://www.hyundai-forums.com/2016-tucson-ix35-models/435585-clunk.html
Proszę o Wasze uwagi w tej sprawie.
cinek1:
Chodzi ci o taki stuk przy ruszeniu?
Andrzeju:
Zgodnie z opisem.
Po uruchomieniu samochodu ktory parkowal jakis czas, uzyskanie 33-34 kmph wiaze sie z nieprzyjemnym stukiem, ktory jest raz slabo a raz zdecydowanie wyczuwalny. Do tego stopnia ze pasazer odczowa to po nogach ;)
Dodatkowo podczas jazdy cos tam lekko czasem puka sobie, niby ze to ABS sie przekalibrowuje!
eofil:
Zamawiałem tucsona w kwietniu pierwszy termin odbioru to lipiec a odebrałem we wrześniu
Jednak warto było czekać. Mam już położoną ceramikę na lakierze , zabezpieczone całe wnętrze oraz felgi.Cud malina. W zakładzie w którym to robiłem dowiedziałem się, że co do wykonania to tucson jest jednym z najlepiej zmontowanym samochodem. (może po audi i bmw) Co do moich spostrzeżeń to nie zauważyłem żadnych usterek wymienianych przez kolegów. Przejechałem na razie 1000 km i jestem bardzo zadowolony
Andrzeju:
W takim razie ciesz się i do przodu.
A tymczasem dodam do listy:
- Niezapięta kostka syg. pasow bezpieczenstwa
- Odstajacy reling dachowy
Byc moze trafil ci sie dobry egzemplarz lub serwis. Ja podczas jazdy testowej jezdzilem 2 tucsonami i KAŻDY mial zle ustawioną zbieznosc (temat znany serwis zglosil to do producenta, ze masowo przychodza auta ze zle ustawiona zbieznoscia), w jednym sprzedawca caly czas walczyl z wieszajaca sie nawi. A podczas pobytu w serwisie, obserwowalem jak mlode malzenstwo co kupilo elante chyba ze 4 razy wracalo sie z drogi bo cos nie tak.
Najsmieszniejsze...ale to taki smiech przez lzy, jest to ze jeden serwis jedzie niemilosiernie po drugim...a odwiedzilem juz 3 rozne.
Szerokosci
Nawigacja
[#] Następna strona