Forum > Tucson TL
Tucson - niedopracowane elementy w samochodzie
rednaskel:
--- Cytat: "kibic" ---
Koledze chodziło raczej o zbyt duże opóźnienie.
--- Koniec cytatu ---
Napisałem, że mnie się włączają momentalnie. Chodziło o to, że może wolniej się włączają w chwili, kiedy mają mniejszy kontrast pomiędzy otoczeniem i czujnik musi się "zastanowić" czy warto ;)
Mam przejechane ponad 9000km i nie mam porysowanych plastików ale może wychodzę ostrożniej ;-)
--- Koniec cytatu ---
Może masz krótsze szkitki, miększe obuwie, albo mniejszą kubaturę. :) Ja, z racji swojej powierzchni całkowitej wchodzę z pewną siłą i inercją ;)
--- Cytat: "kibic" ---Chodzi o odgłos pustej beczki kiedy puszczasz klamkę i ona odbija. Wtedy to słychać. Ponieważ robiłem upgrade fabrycznego audio którego jednym z elementów było wygłuszenie drzwi zrobiłem filmik który pokazuje różnicę pomiędzy drzwiami wygłuszonymi a fabrycznymi.
//www.youtube.com/watch?v=xOFwD8RtfDY
--- Koniec cytatu ---
Nie strzelałem z klamki (tej od drzwi), to nie zwróciłem uwagi :)
A z ciekawości: podzielisz się na co zmieniałeś? Może kiedyś najdzie mnie na zmianę choćby samych głośników i chciałbym zasięgnąć opinii, czy warto...
U mnie w takiej sytuacji po puszczeniu sprzęgłą silnik się wyłącza.
--- Koniec cytatu ---
U mnie też! Ale przysiągłbym, że silnik się nie wyłączał. Wyrobiłem sobie już nawyk, że w korku wyłączam Start-Stop, a włączam... jak sobie przypomnę ;)
[ Dodano: 2016-06-28, 23:18 ]
--- Cytat: "cinek1" ---Witam ja jestem przed zakupem i tak sie zastanaiwam na jakiego suv a zmienic ogladalem i tuscona i kie oraz nissana hmm tuscon wypada najlepiej wizualnie tylko te wady o ktorych piszecie te plastiki spryskiwacze czy zostalibyscie przy wyborze czy szukali cos innego jednak? I jak radzi sobie te benzyna 132 ?
--- Koniec cytatu ---
Kolego to jest wątek o wadach Tucsona (prawdziwych i urojonych ;-) obiektywnie raczej drobnostkach.
Skoro gmerasz w tym forum znaczy jesteś poważnie zainteresowany nowym Tucsonem. Niech Cię więc nie zmyli jakiś głupi spryskiwacz (wada prawdziwa) czy narzekanie na plastiki (raczej wyimaginowana) bo ogólnie jest to przepięknie wyglądający i zaje**** jeżdżący samochód.
--- Koniec cytatu ---
Podpisuję się pod tym stwierdzeniem wszystkimi swoimi racicami! I jeszcze smyrgnę ogonem ]:->
O wspomnianym silniku pisaliśmy już w oddzielnym wątku. Słowem: brać, nie gadać! :)
kibic:
Napisałem, że mnie się włączają momentalnie. Chodziło o to, że może wolniej się włączają w chwili, kiedy mają mniejszy kontrast pomiędzy otoczeniem i czujnik musi się "zastanowić" czy warto ;)
A mi się wydaje, że nasza różnica zdań wynika z względności pojęcia "momentalnie" tzn. inaczej postrzegamy tę chwilę opóźnienia gdy wjeżdżamy 5km/h do garażu a inaczej gdy wpadamy 120km/h do ciemnego tunelu. Fakt jest taki, że obeserwując inne auta z automatycznymi światłami zauważyłem że w Tucsonie włączają się najpóźniej
Nie strzelałem z klamki (tej od drzwi), to nie zwróciłem uwagi :)
Nie trzeba strzelać wystarczy normalnie puścić i to doskonale słychać. Po prostu Tobie to nie przeszkadza :-)
A z ciekawości: podzielisz się na co zmieniałeś? Może kiedyś najdzie mnie na zmianę choćby samych głośników i chciałbym zasięgnąć opinii, czy warto...
Jak się zbiorę to napiszę osobny temat o upgradzie mojego audio. Napiszę wtedy o zdejmowaniu boczków, wyciszaniu drzwi, zmianie głośników itd
U mnie też! Ale przysiągłbym, że silnik się nie wyłączał. Wyrobiłem sobie już nawyk, że w korku wyłączam Start-Stop, a włączam... jak sobie przypomnę ;)
Czasami uda mi się nie zapomnieć wyłączyć tuż przed zatrzymaniem, najczęściej jednak po pierwszym wyłączeniu silnika :-)
golywojtek:
Ja Podczas użytkowania zauważyłem następujące rzeczy.
1.Koło zapasowe pełnowymiarowe nie umożliwia schowanie rolety do schowka pod podłogą. oczywiście brak miejsca na klucz i gaśnice ale to do wybaczenia. Szkoda tylko że tyle zmarnowanego miejsca pod podłogą , przydały by się półki styropianowe.
2. Posiadam dach panoramiczny i przy odsłoniętej rolecie jadąc po nie równej drodze słyszeć jak coś nad głową trzeszczy.
3. Posiadam automatyczną skrzynie biegów i zauważyłem że jak stoję na światłach jest minimalne ale to minimalne szarpnięcia. przy przeglądzie powiem aby na to ASO zwróciło uwagę.
A tak jestem z reszty zadowolony ;-) i polecał bym go na pewno!
cinek1:
Dodano: 2016-07-16, 20:42
Witam mi glownie przeszkadza te nieszczesne spryskiwacze na szybe i tak patrzylem czy moze same koncowki nie sa felerne w poprzednim i30 jednak sama konstrukcja otworu byla inna podzielona jakby na 2 czesci i mysle ze mozna by bylo podmienic i sprobowac bo sa chyba takie same. I30 byla z 2013 roku
[ Dodano: 2016-07-21, 18:38 ]
I chyba lipa z tego co ustalilem to koncowki spryskiwaczy od np i30 nie pasuja ale do konca nie jestem przekonany a mysle ze to ich wina ze nie powoduja mgielki tylko leja ten plyn jak popadnie
siwy2414:
szkoda że nie można przeglądać listy kontaktów telefonicznych z poziomu kierownicy :(
Nawigacja
[#] Następna strona