Forum > Tucson TL
Tucson - niedopracowane elementy w samochodzie
gregor40:
Ciężkie czasy nastały, niektórym się wydaje że mogą wszystko.
Chociaż zbytnio nie rozumieją.
Co zrobić, trzeba się śmiać! :-)
Jacocz:
Miałem ix35 i chciałem zmienić na Tucsona. Niestety cena do jakości ma się nijak.
Za cene wersji Style z automatem i 1,6 GDI-T kupiłem Subaru Forester 2,0 240KM w wersji Platinum. A do wyboru jest juz w tej cenie pare innych fajnych samochodów. Jezeli koledzy uważacie że Hyundai Tucson jest wart ceny 150 tys to niestety nie.
Niestety sa to auta które są niby ok ale zawsze jakies niedoróbki wyskakują.
Miałem Hyundaia i chyba drugi raz nie dam się namówic tym bardziej że ceny poszybowały
gregor40:
I tu masz rację,
Tylko jak z gwarancją, bo raczej cudów nie ma w Subaru.
A i jeszcze jedno, nie porównuj ix35 do Tucsona, bo to bardzo duża przepaść.
Jacocz:
Gwarancja 5 lat. 3 lata fabryka 2 lata dodatkowa ubezpieczeniowa . Tak mam też np w mazdzie. Fakt tucson jest lepszy ale też dużo droższy. Zaraził mnie też to że praktycznie ta sama karoseria i wnętrze za wyjątkiem foteli jest w wersji za 70 parę tysięcy i w tej najdroższe za 170 . Te same plastiki itd. W innych markach na drzwiach jest ciekawsza tapicerka a w Hyundaiu zawsze to samo. Siedzenia w najdroższe wersji skaj tak jak było w ix35. W subaru i innych naturalna skóra i itd. Do tego inne zawieszenie, napęd i co ważne większy samochód i bagaznik. W cenie miałem zestaw audio z nawigacją i nagłośnieniem Harman kardon. Hyundai nie jest złym autem ale zaczęło mnie denerwować ze na siłę wciskają kit ludziom jaka to kup jest prestiżowa marka i warto za nią płacić coraz więcej. Niestety zbliżyła się do granicy absurdu .
wąski:
A więc już wszystko jasne :-)
1. Ściąganie samochodu to wina opon, po zmianie na inne dolegliwość ustała. Podobno znany temat na zimówkach Hankooka... Jak zmienię na letnie powinno być OK.
2. Ciężko domykające się drzwi to wina ciśnienia, które tworzy się w aucie (powietrze z kabiny nie ma gdzie uciec). Myślałem, że serwisant jaja sobie ze mnie robi ale udowodnił mi swoją rację. Po otwarciu którejkolwiek z szyb problem nie występował. Trochę to dziwne ale tak jest i tyle ;-)
Więcej wad auta nie dostrzegam ;-) ;-) ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona