Forum > Lantra / Elantra
[Elantra XD] Wymiana paska rozrządu - co i jak ?
marsmi84:
jak koledzy wspomnieli jeśli rozrząd to tylko komplet...ja też używam tylko gatesa ;) zawsze dwie rolki tańsze niż remont ;) pzdr
Złośnik:
No i nie zapominajmy o pompie wodnej. Może jest osobno napędzana ale do jej demontażu w razie awarii trzeba ściągać rozrząd - czyli za wymianę pompy zapłącisz jak za wymianę rozrządu - a zdjętego rozrządu się nie zakłąda spowrotem.
radeek23:
To w końcu wymieniać tę pompę wody czy nie? Moję lantrę 2.0 139KM też czeka wymiana rozrządu i niby mechanik stwierdził,że pompy wody nie ma co wymieniać,bo nie jest napędzana rozrządem...ale kolega twierdzi że jak pompa padnie potem to rozrząd trzeba wymieniać znowu,sam juz nie wiem.
Może ktoś wie gdzie kupić tani rozrząd,najlepiej komplet z paskiem Gatesa,ew wszystko osobno,żeby tanio wyszło...mam na myśli alternatywne źródła w stosunku do allegro,bo tam za wielkiego wyboru nie widzę do swojego modelu.
Złośnik:
Powiem tak. Wymieniłem rozrząd. Pompę zostawiłem. (Nie wiedziałem - mechanik mi poradził - już do niego nie jeżdżę :( )Po 5 tys. km od wymiany rozrządu - wydaniu 400zł na rozrząd i 280zł za wymianę musiałem zdejmować znowu rozrząd i wymieniać pompę wodną czyli dołożyłem 100zł za pompę i kolejne 280za robotę - bo to tyle samo co za wymianę rozrządu.
Chytry - dwa razy płaci - nie warto jak widać. Pompa prędzej czy później się skończy - nie warto ryzykować bo jak się skończy to albo zablokuje się i pourywa paski klinowe - to w przypadku akurat szczęśliwym. A w innym przypadku może być tak że się wysypie - nie będzie pompować wody, koło będzie się kręcić a czujnik temperatury będzie pokazywał temperaturę wody stojącej a nie przepływającej przez blok - i pomimo wskazań jeszcze dopuszczalnych łatwo "przegrzać" silnik i go skończyć.
gacus2004:
Kolega Złośnik ma całkowitą rację,kiedyś użytkując Audi A4 wymieniłem tylko rozrząd,a pompę zostawiłem starą bo wydawała się dobra.Pompa wody była osobno napędzana tak jak w naszych autach.Jakieś parę tys km póżniej w pompie urwał się wirnik i zrobił małą dziurę w obudowie, płyn uciekł a ja przegrzałem silnik i uszczelka pod głowicą padła. Tak więc lepiej wydac troche więcej i mieć spokój. Paski polecam Gates lub Mitsuboshi ,rolki SKF lub INA, pompa GMB. Akurat te komponenty używałem i nigdy problemu niemiałem z nimi. O innych firmach trudno mi się wypowiedzieć bo nieużywałem.
Nawigacja
[#] Następna strona