Forum > Tucson JM
Niewygodne fotele / siedzenia w Tucsonie. Zamiana na co???
alien:
Mam fotele materiałowe z takiego szarego weluru całkiem miłe w dotyku ale nie czuję się w nich wystarczająco komfortowo. Mam wrażenie jakbym siedział na taborecie czy krześle do obiadu. Nie wtapiam się wystarczająco w fotel kierowcy i tak jakby na zakrętach latam plecami na boki może jakbym ważył 110 kg zamiast 70 było by inaczej. Dodatkowo czuję jakby nie były odpowiednio miękkie w oparciu. W Tucsonie oparcie niby nie jest twarde gdy dotykam pojedynczo palcami, ale jak się dotknie całą powierzchnią dłoni to tak jakby materiał był naciągnięty za mocno i już brak tego uczucia miękkiej gąbki. Wolałby takie bardziej kubełkowe. Ostatnio siedziałem w Focus 2015 rok fotele extra, trzymają na boki super, pianka dużo bardziej miękka i uczucie jakby było jej więcej, dopasowanie pleców do oparcia bardzo dobre. Ma ktoś pomysł na przednie fotele z innego Hyundai które by były wygodne i po małych przeróbkach dało by się wstawić zamiast tych.
Hinek:
Weź się zastanów. Wygoda jest odczuciem subiektywnym. Dla mnie siedzenia w Tucsonie są wygodne. Komuś mogą pasować siedzenia z Gallopera, napisze że są fajne :-) , uwierzysz na słowo i kupisz?
gangster:
Witam , polecam pokrowiec na siedzisko GRAND CONFORT ( są koloru szarego lub czarnego ) maja wszyta piankę po bokach na plecach i na udach - naprawde polecam ! :-)
DarekTucson:
Ja tam jestem bardzo zadowolony z siedzeń w Tucsonie.Welur jest dobrej jakości i jak na 11 lat trzyma się dobrze.Siedzenia są wygodne i jak dla mnie trzymają nie tak źle.Jedyne co mnie trochę irytuje to szelest maty podgrzewania siedzeń tylko przy mrozach.W porównaniu do Freelandera którego miałem wcześniej jest o wiele wygodniej i przyjemniej.
Jeśli kolega jeździ sportowo to polecam kubełki i "będziesz Pan zadowolony" :mrgreen:
alien:
Nie chodzi o sportowa jazdę tylko jakoś nie wygodnie. Teraz położyłem koc na 2 razy i lepiej mi się siedzi - bardziej miękkie siedzenie się zrobiło. Z tą matą ciekawy pomysł - przemyśle to. Aha załatwiłem sobie siedzenie od Coupe Tiburon. Nie wiem jeszcze jak to będzie bo szyny inne ale coś trzeba będzie kombinować, tylko czy poduszki powietrzne podejdą?? I druga sprawa w Tucsonie napinacz jest w fotelu a w Coupe w słupku. I to jest trudniejszy temat do ugryzienia.
Nawigacja
[#] Następna strona