Forum > i40 VF
[i40 VF] [hyundai i40] Problemy ze skrzynią, sprzęgłem i coś
mr.?:
Atakuj ASO!!! Do skutku.
Sam mam problem ze sprzęgłem, a raczej z czymś związanym, bo sprzęgło już dwa razy wymienili, koło dwumasowe raz, a do tego jeszcze kilka rzeczy i nic. Tak jak miałem drgania podczas ruszania (przód i tył), tak dalej mam.
Obecnie wynająłem Kancelarię Prawną i będę żądał wymiany auta.
waszek_rmc:
Dodano: 2017-02-14, 11:41
Jak to tak naprawdę wygląda, czy ogólnie jest problem ze skrzynią 6MT w i40? Bo chyba nie ma znaczenia diesel czy benzynka... A tak marzyłem o i40...:(
Czy ASO w ogóle pomaga, czy sami nie wiedzą co jest:)
malutki83:
Właśnie samego mnie ciekawi czy skrzynie w dieselu i benzynie są takie same?
dragonball:
--- Cytuj ---Problem 1
Od nowości ciężko wchodzi pierwszy i wsteczny bieg. Obecnie w okresie zimowym jest jeszcze gorzej. Czasem muszę wcisnąć jeszcze raz sprzęgło bo mi jedynka na skrzyżowaniu nie chce wejść.
--- Koniec cytatu ---
Ja mam I40 sprzed liftu i Hyundai oficjalnie(przynajmniej w UK) przyznal sie do tego ze jest problem z pompa sprzegla(master cluch cylinder) i montuja zmodyfikowana czesc. U mnie byly ogormne problemy z 1 i 2 a biegi chodzily dobrze dopiero od 4+.
Po wymianie w ramach gwarancji o niebo lepiej.
malutki83:
Ja po raz kolejny zostawiłem samochód w serwisie na ten moment został wymieniony olej w skrzyni o innych parametrach. Temat hałasu w skrzyni jest znany w serwisach ASO ok 11 przypadków w Polsce, niejaki dział techniczny Hyundaia (podobno coś takiego jest) ma znaleźć rozwiązanie skąd dokładnie dobiega hałas i jak go usunąć, temat również zgłoszony ma być do Korei.
Mam tylko nadzieję że zdążą coś wymyślić przed końcem gwarancji samochodu :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona