Forum > i40 VF
[i40 VF] Spalanie, Czujnik deszczu, Start-Stop, Ciężko wcho
koliber23:
Witam od 2 dni jestem posiadaczem hyundai-a i40 kombi z silnikiem 1,7 z navi kamerą cofania itd....
i mam kilka pytań odnośnie tego auta
mianowicie to:
1- czemu nie moge zmienić spalania jednostek na km dodam ze auto moje to anglik i są tylko galony UK i US..czy wgranie softu cos zmieni bo język polski jest zarówno na navi jak i w opcjach na zegarach...
2- jak sprawdzić czy auto posiada automatyczne załączanie wycieraczek ?(czujnik deszczu) niby na manetce jest napisane AUTO ale na jakiej zasadzie to sie załącza ?
3 - podczas postoju na swiatłach wyskakuje komunikat na zegarach ze nie ma załączonej opcji start stop coś w tym rodzaju juz nie pamietam dokladnie coś takiego w kazdym razie chodzi zapewne ze automatyczne gaszenie silnika czy możńa to aktywować ewentualnie jak?
4 i czemu 1 bieg tak ciężko wchodzi za pierwszym razem potem juz lepiej ale jak za chwile znowu stane to znowu ciezko wchodzi za pierwszym razem zawsze podczas postoju jedyna za pierwszym razem wchodzi bardzo ciężko...
dziękuje bardzo za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie
kosmos2011:
Ad.2 Wpisz tutaj http://hyundai.afora.ru/eur/ vin i będziesz wiedział czy masz "rain sensor"
Ad.3 przeczytaj instrukcję.
Ad.4 tak bywa.
malutki83:
ad.2 prawa manetka jeden stopień w górę i wycieraczki powinny się automatycznie załączać przy deszczu, jeśli w poprawną pozycję ją ustawisz to przy każdym odpalaniu auta wycieraczki zrobią jeden cykl. Najlepiej przy tej pozycji polej wodą przednią szybę w okolicy lusterka (oczywiście od zewnątrz :mrgreen: ) i będziesz miał odpowiedź co do czujnika,
ad.3 może masz włączoną klimatyzację lub inne odbiorniki i start stop nie może się załączyć,
ad.4 u mnie nie ma zauważyłem takiej przypadłości, może to kwestia ułożenia się biegu lub słabego dociśnięcia sprzęgła przy wrzucaniu biegu.
koliber23:
Dziękuję pięknie za odpowiedź z tego wynika że funkcja start stop działa jak wyłącze np navi lub radio bo zazwyczaj działa radio i nawiew a jak sprawdzić czy wogole jest ta funkcja ale jestem pewny że ją posiadam tylko nie rozumiem tego komunikatu czemu na postoju wyskakuje
kosmos2011:
--- Cytat: "koliber23" ---a jak sprawdzić czy w ogóle jest ta funkcja
--- Koniec cytatu ---
Wpisz tutaj http://hyundai.afora.ru/eur/ vin i będziesz wiedział czy masz.
Nawigacja
[#] Następna strona