Forum > Tucson JM

Otwieranie z pilota i alarm

<< < (2/4) > >>

lucas:
Witam, mam taki problem, kiedy chcę zamknąć auto pilotem nie mogę. Na pilocie zapala się czerwona dioda a wszystkie kierunkowskazy w aucie mrugają(tak jak powinno być), ale uto się nie zamyka. Gdy przekręcam kluczyk w drzwiach wszystkie zamki się zamykają. Jak już auto jest zamknięte to mogę otworzyć je z pilota.
Miał ktoś podobny problem, albo wie co może być jego przyczyną?

DarekTucson:
Witam
Miałem podobny problem we Freelanderze.Tam były w zamku dwa silniczki i padły szczotki w tym od zamykania.Podejrzewam że tu jest tak samo.Kup drugi zamek drzwi od kierowcy i będzie ok.

marek-f:
Witam
Mój problem jest trochę inny. Zamek otwiera się z pilota bezproblemowo natomiast problem jest z zamknięciem. Naciskając przycisk zmykania na pilocie nic się nie dzieje. Nie zapala się kontrolka na pilocie i samochód się nie zamyka. Dopiero po kilku lub kilkunastu próbach kontrolka mrugnie centralny zamyka samochód. Czy to może tylko bateria czy coś więcej.
Pozrawiam

Piotrek79:
Możesz wymienić baterie, ale prawdopodobnie będzie to mikro styk ten przycisk na płytce drukowanej.

czaperek:
Odświeżę temat.
Dzisiaj wymieniłem baterię w pilocie i zauważyłem ,że przycisk ( mikrostyk ) na zamykanie przesuwa się swobodnie po drukowanej płytce. To było przyczyna jego braku działania ( niezamykania centrala). Pytanie mam takie. Jak go trwale zamocować, przy użyciu jakiego środka - sam jest niewielki, raptem 2-3 mm z każdego boku. Kto ewentualnie może wykonać taka usługę, gdyż sam raczej nie dam rady. Proszę o jakieś podpowiedzi, może ktoś się już borykał z tym problemem.
Dodam,że jak mikrostyk jest na właściwej pozycji to działa bez zarzutu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej