Forum > Tucson TL
Tuscon 2015r 2,0 Automat Diesel 185KM palace sie czujniki ci
Maciu78:
u mnie cisnienie spadlo ponizej 2,0bar. dlatego sie zapalily. Jestem po 1przegladzie i nie wiem czy mi dopompowali czy samo tak podeszlo, ale pokazuje 2,5bar. mam wrazenie ze auto jest bardziej drabiniaste. lepiej sie jezdzilo jak bylo 2,3.
marekj:
W/g instrukcji ma być 2.4 bara. U mnie ASO napompowało zimówki do 2.2. Na mrozach spadło na 2.0 i zaczęły kontrolki świecić. Dopompowałem do 2.2 - nie pomogło. Zerknąłem do instrukcji, a tam jest napisane, że 2.4. Po dopompowaniu zgasły po przejechaniu kilkuset metrów.
Ten układ ma jakieś progi po których sygnalizacja się włącza lub gaśnie. Jak spadnie na 2.0 to się zapala ale żeby zgasła ciśnienie musi wrócić do książkowego 2.4. Pewnie to po to żeby sygnalizacja nie wariowała przy małych zmianach związanych z temperaturą. Pewnie napompowanie azotem by pomogło ale nie bądźmy aptekarzami :mrgreen:
waszek_rmc:
Widzę, że czujniki są z Laguny II :) Może mieli jakieś zapasy :) Sorka za OT :) Ale uwielbiałem te migające kółka, albo ich brak :)
Lider:
Ja napompowałem do wartości 2,5 bara Azotem.
Zrobiłem ponad 4 tyś KM w mrozach i przy dodatnich temperaturach i nie mam problemów ze spadkiem ciśnienia .
Drobne wahania od 2,3 do 2,5 bara ale bez sygnalizowania problemu przez komputer.
Nawigacja