Forum > Accent
jakie opony :)
Tigersoft:
ja powiem tak.
miałem ładne używki w swoim scoupe. bieżnik super. wymieniłem tarcze i klocki więc chciałem wytestować hamulce. rozpędziłem się do 150 prawie km/h i pedał w podłogę. ładny długi hamulec. efeKT? bieżnik w tym miejscu zjechany do zera!!! na obu oponach! po jednym hamowaniu!!! bicie takie ze zapomnij panie o jakiejkolwiek jeździe. To chyba wystarczająco mówi o używanych oponach ???
pojechałem więc najpierw poszukać używek. sensowne po 150 zł. pojechałem poszukać nowych - 200-250 zł. bez zastanowienia wziąłem nowe UNIROYALE Rainsport2 po 220 zł i auto trzyma sie drogi jak nigdy!!!
nigdy więcej używek!!!
różnica ceny 50-100 zł na oponie a bezpieczeństwo z 10 razy większe jak nie lepiej!!!
xardas:
--- Cytat: "Tigersoft" ---ja powiem tak.
miałem ładne używki w swoim scoupe. bieżnik super. wymieniłem tarcze i klocki więc chciałem wytestować hamulce. rozpędziłem się do 150 prawie km/h i pedał w podłogę. ładny długi hamulec. efeKT? bieżnik w tym miejscu zjechany do zera!!! na obu oponach! po jednym hamowaniu!!! bicie takie ze zapomnij panie o jakiejkolwiek jeździe. To chyba wystarczająco mówi o używanych oponach ???
pojechałem więc najpierw poszukać używek. sensowne po 150 zł. pojechałem poszukać nowych - 200-250 zł. bez zastanowienia wziąłem nowe UNIROYALE Rainsport2 po 220 zł i auto trzyma sie drogi jak nigdy!!!
nigdy więcej używek!!!
różnica ceny 50-100 zł na oponie a bezpieczeństwo z 10 razy większe jak nie lepiej!!!
--- Koniec cytatu ---
Dobrze że się nie zabiłeś. :). I dobrze że opony nie pękły. Ładna historia.
Morał z tego taki, chcecie się zabić - kupujcie używki :D
Cien:
A ja mam bardzo pozytywne odczucia z uzywanych opon.
Bralem lepszych marek, za to z bieznikiem min. 7 mm.
Troche Driftowalem (BMW) i nie narzekam, na nowki majatek bym wydal.
Wszystko zalezy od rocznika jak to jest markowa 2-3 letnia opona z bardzo dobrym bieznikiem i w dobrej cenie, to biore.
Jeszcze sie nie zawiodlem.
Ale przy nieduzej roznicy w cenie warto brac nowe.
kml:
--- Cytat: "Cien" ---Wszystko zalezy od rocznika jak to jest markowa 2-3 letnia opona z bardzo dobrym bieznikiem i w dobrej cenie, to biore.
--- Koniec cytatu ---
Ja to jeszcze takiej opony, w sensownej cenie na oczy nie widziałem. Dosłownie WSZYSTKIE używki albo są zajechane do 3/4 albo stare jak sie masz wiktor. Nowe to nowe.
soviet100:
Słuchajcie ja się podepne do tematu bo mam ładne felgi założone 17-i i oponki ładne 215 na 40 i chciałbym kupić 4 nowe opony własnie z takimi wymiarami polecacie jakieś ?
Nawigacja
[#] Następna strona