Forum > Accent

jakie opony :)

<< < (9/13) > >>

Cien:
a ja zalozylem Semperit - nie narzekam :-)

kml:

--- Cytat: "xardas" ---To znaczy że technologia produkcji w fabryce w dębicy chyba nie jest zła. A sama opona w sobie nie musi być najgorsza.
--- Koniec cytatu ---

Tylko poozostaje pytanie czy tą samą technologią robi się na Polskę i na świat. Ja miałem styczność z Vivo i Pasio i na pierwszych się BAŁEM jeździć a drugie były ciut lepsze ale poziom hałasu był taki, że myśłałem ze padły wszystkie łożyska w kołach.

Raz jeden w zyciu kupiłem używane opony i więcej tego nie zrobie ale dębicy wystrzegam się jak ognia.

Vex:

--- Cytat: "xardas" ---Witam. Większość ludzi nie poleca dębicy i mówi że lepsza używka. No to co powiecie na to że dębica należy do amerykańskiej grupy goodyear. Kumpel (pracuje w zakładzie wulkanizacyjnym) był niedawno na takiej prezentacji w wawie. Powiedzieli tam tak że jedna opona produkowana w fabryce dębicy to totalna nowość, produkowana jest tylko tutaj a sprzedawana na cały świat. Nikt inny jej nie robi. To znaczy że technologia produkcji w fabryce w dębicy chyba nie jest zła. A sama opona w sobie nie musi być najgorsza.

--- Koniec cytatu ---

To znaczy tyle co nic. Rowniez uwazam ze nie ma sensu kupowac debicy bo dokladajac kilka zloty nieraz doslownie mozna kupic juz rozsadna opony klasy ekonomicznej. Co nie znaczy ze inne te naj naj najtansze opony sa dobre. Co jak co, ale uzywane opony to kiepski pomysl.

Tigersoft:
kupowanie używek jest tylko na pozór ekonomiczne. w rzeczywistości więcej pieniądzy się traci na częstsze wymiany... guma jest stara i nawet jak bieżnik ładnie wygląda to opona szybciej się ściera... znacznie szybciej...

xardas:
Ja dębicy nie używam i nie namawiam do jej kupna (bo oszczędny przeważnie traci 2 razy tyle) ale napisałem co wiem...
Apropo używanych opon. Jak ktoś wcześniej wspomniał przecież ktoś je używał i z jakiegoś powodu wywalił, czy oddał itp.
Ludzie co jeździcie na używkach no to jak sobie wyobrażacie kupowanie wystrzelonych airbagów, używanych hamulców, czy pasów bezpieczeństwa ? Żeby kogoś taka oszczędność do grobu nie wpędziła. Lepiej wydać trochę więcej i mieć spokój i większą pewność że opona nie zawiedzie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej