Forum > i30 FD

[i30 FD] Problemy z centralnym zamkiem

(1/2) > >>

mcrib85:
Mam problem z centralnym zamkiem w mojej i30, a mianowicie przy zamykaniu z pilota światła czasami mrugną raz, a czasami 4 razy. Zamek jest uzbrojony, a przy próbie otwarcia drzwi od środka (przy zamkniętym samochodzie) zawsze włącza się alarm. Podobnie przy masce silnika. Dodam tylko ze przy otwieraniu zawsze mrugał i mruga 2 razy. Nie wiem czym jest to spowodowane. Miał ktoś podobny problem ?

piwi:
To, że przy uzbrojonym alarmie przy próbie otwarcia drzwi od wewnątrz włącza się alarm to normalne i prawidłowe. Co do mrugania 4 razy, czy sprawdzałeś czy wszystkie drzwi się ryglują? Aczkolwiek gdyby któreś się nie ryglowały to kierunkowskazy wogóle by nie mrugały.

kosmos2011:
Mcrib85 dodaj tag tematu [i30FD] wg poniższej instrukcji.

Trzeba kliknąć po prawej stronie postu na „EDYTUJ” i następnie:

Przy okazji doprecyzuj temat np. "Niedomagania centralnego zamka" to umożliwi dopisywanie do niego inny usterek tego układu.

Centralny zamek który masz zamontowany to fabryczne wyposażenie?

mcrib85:
Centralny jest na 99% fabryczny, auto kupiłem w maju tego roku a sprzedający nic nie wspominał, żeby montował dodatkowo centralny, a w papierach które mi dał (faktury, dowód zakupu, serwisy itd) nie ma żadnych które by dotyczyły centralnego,
a odnośnie drzwi wszystkie są zaryglowane

piwi:
Więc skoro problem polega tylko na tym że auto mruga przy zamknięciu 4 razy to proponuję się nie przejmować ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej