Forum > i30 GD

[i30 GD] Kontrolka poduszki pasażera i pasów

<< < (2/2)

piwi:
U mnie jest tak samo i jest to prawidłowe. Kontrolka poduszki pasażera świecić się będzie cały czas tylko wtedy gdy tą poduszkę dezaktywujesz. Co do kontrolek pasów - gasną po pewnym czasie i jest to prawidłowe. W końcu czemu miałyby się świecić jeśli pasy są zapięte lub jeśli nikt na danych fotelach nie podróżuje.

[ Dodano: 2015-12-13, 22:39 ]
Zapomniałem o istotnym fakcie że kontrolka poduszki pasażera składa się z dwóch kontrolek - on i off. Kontrolka on świeci się na początku podróży przez chwilę i przypomina, że poduszka pasażera jest aktywna. Kontrolka off będzie świecić się cały czas po dezaktywacji tej poduszki.

SphunaR:
Dzięki wielkie ;)
I wszystko jasne.
Posiedziałem teraz z dwoma osobami w aucie i też rozkminiłem jak to działa.
Temat można zamknąć  8-)

lukasz_1410:
Taka sytuacja:

Ostatnio odebrałem samochód z salonu. Przez pierwsze kilometry gdy ktoś siedział na tylnych siedzeniach, a nie zapiał pasów to powyżej danej prędkości pojawiał się sygnał dźwiękowy i migała ikonka w panelu - przynajmniej tak mi się wydaje, że tak było. Więcej, na początku po bardzo krótkim czasie od odpalenia samochodu wszystkie kontrolki pasów w panelu gasły.

Kontrolka pasów pasażera przód od razu gaśnie gdy nikt nie siedzi, lub zapiął pasy.

Obecnie po odpaleniu samochodu kontrolki pasów tylnej kanapy palą się ok 1 min i przy prędkości 50km/h niezależnie czy ktoś siedzi czy też nie, lub SIEDZI i nie zapiął pasów nie ma żadnej sygnalizacji.

Czy moglibyście sprawdzić jak to działa u Was? Czy czujnik na tylnej kanapie wykrywa od razu gdy tylko ktoś usiądzie z tyłu (z niezapiętym pasem).

Z góry wielkie dzięki.

kosmos2011:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej