Forum > i20
[i20 PB] wyjmowanie akumulatora...
Jacaw:
Pozwolę się podpiąć do wątku, bo chyba czeka mnie wymiana akumulatora i po prawie 6 latach to raczej nic dziwnego, ale do rzeczy.
Czy polecacie jakiś konkretny model, czy kupić cokolwiek co będzie spełniało wymagania, chyba min. to 45Ah i wstępnie trafiłem na takie coś: Bosch S3 S3002 12V 45Ah/400A ?
I druga sprawa, czy wyjęcie akumulatora do podładowania czymś grozi ? Chodzi głównie o komputer, czy nie zgłupieje, czy lepiej pojechać do jakiegoś serwisu, gdzie kupić i od razu wymienić na nowy ? No i czy z tym wyjęciem są jakieś większe problemy, poza tym, że trzeba mieć długi klucz nasadowy ?
sasek941:
Zakup sobie TopDrive za 150zł +- ja mam 6 lat w Accencie i jest w miarę ok. Teraz troche słabiej kręci, ale to 6 rok.
robaszek127:
Jeśli boscha to tylkosylvera S4 i powinien być na kilka lat. Sam mam i działa choć teraz wiadomo, że jak się trafi to najtańszy badziew może pochodzić dłużej od drogiej firmówki.
Jacaw:
Dziękuję za odpowiedzi, właśnie myślę teraz nad Bosch S4 52Ah, ale czy w i20 są jakieś problemy z komputerem po wyjęciu akumulatora na dłużej - w celu doładowania ?
srebrny:
O ile pamiętam to była konieczność powtórnego zaprogramowania stacji radiowych.
Nawigacja
[#] Następna strona