Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Niedziałające ogrzewanie tylnej szyby
spry:
--- Cytat: "pawcio" ---No właśnie żaden, a że mam go od niedawna to nie wiem czy są też w nim podgrzewane lusterka, ale o ile są to także nie działają ...chyba na dłuższe zabawy przy nim to będę musiał poczekać do wiosny
--- Koniec cytatu ---
W niektórych wersjach ,jest podgrzewana tylna szyba,a lusterka nie są podgrzewane.Idiotyczne rozwiązanie ,ale ja miałem taki właśnie model.Sprawdź przekaźnik podgrzewania tylnej szyby.
hakazi:
Witam
Od paru dni mam problem z włączeniem ogrzewania tylnej szyby,Po wciśnięciu przycisku po sekundzie ogrzewanie się wyłącza,jak przytrzymam przycisk dłużej to w listwie bezpieczników słychać tykanie.
Co może być problemem?Jakiś przekaźnik?a może przycisk?
kamilkarl:
Jesli chodzi o tylną szybe to przekaznik zawszd sie uruchamia. tzn slychac cykniecie i wtedy szyba powinna grzac az jej nie wylaczysz lub auto samo o tym nie zdecyduje, sprawdzilbym bezpieczniki jezeli wylacza sie odrazu, moze byc tez jakies zwarcie. W poprzednim aucie tez mialem cykanie bezpiecznika za kazdym razem gdy wlaczalem kierunki co prawda dzialaly kilka sekund ale gasly i cykniecie za kazdym razem gdy włączyłem kierunek, okazalo sie byc to zwarcie w przewodach i przebicie do karoserii, wziazka przetarla sie w nadkolu
kosmos2011:
Hakazi funkcja szukaj/ odnajdujesz temat podgrzewania szyby/ dopisujesz pytanie i czekasz na pomoc.
Sprawdź przekaźnik od podgrzewanej szyby ten obok jest od elektrycznych szyb i jest chyba taki sam jak od podgrzewania tylnej szyby (sprawdź oznaczenie na obudowie). Zamień miejscami i będziesz mógł wykluczyć lub nie przekaźnik.
hakazi:
Zamieniłem przekaźniki miejscami(Są to te same),sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są ok,nie mam zaśniedziałych wtyków na szybie,nawet wymieniłam dziś przycisk od włączania a nadal nie działa ogrzewanie tylnej szyby,
Co może jeszcze być przyczyną?
Dodam filmik jak wygląda włączanie.
//www.youtube.com/watch?v=-6OTKUzw74A
Nawigacja
[#] Następna strona