Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] Dziwna masa w chlodnicy

<< < (2/2)

vanhelsing:
Skrzynia manual, czy automat z chłodnicą?

bartekk377:
Automat z chlodnica

vanhelsing:
Sprawdziłbym jeszcze co tam w skrzyni słychać-poziom i konsystencję oleju. Profilaktycznie. Nie znam Twojego modelu aż tak dobrze i tylko głośno myślę-ale często chłodnice są zespolone w jakimś miejscu i następuje wyciek w jedną lub drugą stronę. Może Twój problem to olej ze skrzyni w układzie chłodzenia? Na zdjęciach to nie wygląda na rdzę czy skorodowany metal. Jak dla mnie to jest jakiś płyn eksploatacyjny który przedostał się do układu chłodzenia.

bartekk377:
OK sprawdze oczywiscie czy to nie czasem olej ze skrzyni biegow .Faktycznie sprawdzilem ze mam zintegrowana chlodnice oleju z chlodnica wody. Co do korozji ukladu sugerowalem sie kolorem mazi i tym ze ta maz nie wydziela chcarakterystycznego zapachu oleju.
Teraz mam jeszcze pytanie jak sie do tego zabrac ? sprawdzilem olej na bagnecie od skrzyni wyglada ok tzn ze wyglada jak olej  :->  olej bede wymienial w przeciagu tygodnia i teraz pytanie czy jest jakis domowy sposob na sprawdzenie chlodnicy w domu ? posiadam kompresor i pomyslalem ze moznaby bylo podlaczyc pod weze olejowe i sprawdzic czy jest ubytek .Czy jest jakis inny sposob ?

Dziekuje za informacje :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej