Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Remont silnika - G4JSG 2.4 16V +LPG 4WD

<< < (2/3) > >>

kosmos2011:
Wszystko będzie pasować nie było różnic między USA, a UE.

Venlabax:
Świetnie!

Mam jeszcze pytanie, otóż jest dostępny rozmiar powiększony dla pierścieni i tłoków .50mm = 0.20'' o ile się nie mylę są to tłoki o dwa rozmiary większe niż nominalne, ale szlif głowicy chyba przy tym rozmiarze nie będzie większym problemem?
Nie rozumiem tylko dlaczego są również dostępne nominalne i powiększone panewki oraz łożysko główne? Wydaje mi się, że w moim przypadku powinienem zamówić tylko powiększone pierścienie oraz tłoki, a resztę o wielkości nominalnej, czy może jestem w błędzie? Dodam, że silnik jeszcze nigdy nie był remontowany.

Ps. Za te porady chyba będę winny Panu co najmniej piwo :)

piotrc5:
Witam. Kolego Venlabax spytam tak z ciekawości ponieważ przygotowuję się do zakupu santa fe 2.4 benz co jest powodem wymiany tych wszystkich uszczelnień? Czy silnik wymaga już remontu, czy przeciekał olej w kilku miejscach? Jaki masz przebieg na tym silniku? A moze jest zupełnie inna przyczyna tak poważnego zabiegu..
Dzięki i pozdro.

Venlabax:
Szykuję samochód dla ojca, który nie uznaje komputerów i zaawansowanej elektroniki, a chcę, żeby mu długo pojeździł, planuję również konserwację :) Ogólnie samochód wart polecenia chociaż jakbym kupował drugi raz to brałbym silnik 2.7. Dla porównania 2.4 Santa Fe rozpędza się podobnie jak Astra II 2.0 DTI czyli nie jest źle, ale poszaleć się nie da ;)

piotrc5:
Dzięki za odp. Jest taki portal motoryzacyjny "autocentrum" Jak wejdziesz w "opinie użytkowników" potem wybierzesz santa fe I to ukaże się najdłuższa opinia gdzie gościu opisuje swoje przygody z silnikiem 2.7. Istny koszmar!!! Wymienił trzy silniki gdzie każdy z nich miał masakryczne usterki tj jakieś zatarte panewki , wały, wychodzące bokiem korbowody itd... Podobno te silniki tak mają i faktycznie sporo na necie o nich jest napisane. Nie boisz sie takiego silnika...?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej