Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] P0300 wielokrotne wypadanie zaplonu po wymiani

<< < (2/4) > >>

Martin287:
Witam cię kolego .Po rozmowie z mechanikiem nie mogę ci zbyt wiele pomóc .Gdyż może być wiele powodów Które mogły doprowadzić do takiej usterki. To jest ciężki silnik jeśli chodzi o wymianę rozrządu. Ale  mam nadzieje że sobie poradzą z tą usterka .Mam pytanie do ciebie jak długo jeździsz na gazie i jakiej firm masz instalacje.Pozdrawiam

lukasses:
Auto naprawione. Nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale zaczela niedomagac jedna z cewek. Po wymianie silnik wrocil do normalnej pracy, zarowno na benzynie jak i na gazie. A odpowiasajac na pytanie, gaz lpglech i wtryskiwacze baracudy. Setup na 250km z zapasem. Poki co przejechalem marne 200km ;)

Martin287:
Kolego jeszcze jedno pytanie. Może nie ten dział no ale .... Gdzie masz wtryski  do gazu? Wszystkie na zewnątrz czy trzy pod kolektorem? I gdzie dysze dobgaxu? Obok wtryskow benzyny? Dziękuje za szybka odp. Gdyż 17 mam montaż gazu i nie chce aby Minto zpaprali. Pozdrawiam

lukasses:
Czesc,

wtryski są pod kolektorem, wszystko pochowane i zamonowane tak żeby przewody gazowe były jak najkrótsze. Dysza pod klapka, wkrecana.

szyszkin:
Helloł. Dziś przejechałem się do pracy nagle check się pojawił potem zaczął migać.
I poczułem, że przestał pracować przynajmniej jeden cylinder.

Podjechałem do mechanika po pracy podpiął pod kompa. Okazało się, że wypada zapłon na 2 cylindrze.

Pytania:
1 Jaka cewka do mnie pasuje.
VIN: KM8SG73D27U128752

2 Czy ta cewka jest z przodu w tych łatwo dostępnych czy z tyłu?

3. Od razu wymienię sobie świece.
Czy jest coś co mógłbym zrobić do razu przy tej wymianie? Żeby mieć już z głowy przy okazji?
(Jakie najlepiej świece kupić? czy ważne jest do gazu jakieś lepsze?)

4. Czy tu nie ma przewodów wysokiego napięcia?

Dzięki za rady pozdro.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej