Forum > i30 FD

[i30 FD] Od czasu do czasu zapala dopiero za 2 razem

<< < (2/6) > >>

kosmos2011:
Zgrubny filtr paliwa i regulator ciśnienia paliwa wszystko w zbiorniku paliwa.

sisimon:
ale przed przeglądem też mi nie chciał raz na jakiś czas odpalić za pierwszym razem, po przeglądzie na 72.000 (miesiąc temu) wymienili mi filtr paliwa (byłem przy tym i dość dużo roboty jest przy tej wymianie, bardziej tego koreańce nie mogli skomplikować) i dalej się tak samo zachowuje, czyli filtr paliwa odpada. Jednak tym razem przy każdym teraz odpaleniu samochodu sprawdzam czy się święcą wszystkie kontrolki (zwłaszcza immo). Od ostatniego mojego postu pali na razie za każdym razem. Poczekamy , zobaczymy.

i30crdi:

--- Cytat: "bobekos" ---nie ma czegoś takiego jak ustawienie wtrysku paliwa...?
--- Koniec cytatu ---

Chodzi o ustawienie "początku kąta wtrysku" paliwa.
W passacie trzeba to ustawiać przy każdej zmianie rozrządu, bo potrafi się przestawić nawet jak jest robiony na blokadach.

Niestety nie wiem czy coś takiego jest w naszych i30, bo tam była pompa wtryskowa vp44 a tu jest wszystko na CR...

--- Cytat: "sisimon" ---wymienili mi filtr paliwa
--- Koniec cytatu ---

Ktoś tu na forum pisał (albo na forum ceed-a), że miał podobne problemy i pomogła wymiana filtra paliwa na oryginalny koreański. Ja u siebie mam bosha albo knehta albo mana :D, kurcze nie pamiętam, ale pali na razie ok, wymieniałem 3mc-e temu.

apikus:

--- Cytat: "i30crdi" ---bo tam była pompa wtryskowa vp44 a tu jest wszystko na CR...
--- Koniec cytatu ---

Tylko, że temat dotyczy wersji benzynowej, a nie wysokoprężnej.

i30crdi:
Racja, zapomniałem się.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej