Forum > i30 FD
[i30 FD] Od czasu do czasu zapala dopiero za 2 razem
bobekos:
Najlepiej to jeździć z komputerem i od razu badać. Ja też co jakiś czas mam problem z odpaleniem na ciepłym silniku. Problem nie został do końca rozwiązany choć jest dobrze ale nie b.dobrze :/
sisimon:
Witam, od czasu mojego ostatniego postu auto pali za każdym razem (dziwne to trochę). Może jak się zacznie zimno robić to wtedy zacznie świrować ? (poczekamy, zobaczymy). A gdzie znajduje się ten przełącznik odcinający zapłon ? (z przyjemnością się do niego dobiorę i sprawdzę jego stan techniczny). Pzdr
domcia987:
Witam !
Ja również borykam się z problemem odpalania co jakiś czas za drugim, trzecim razem - zazwyczaj działo się tak gdy auto było jeszcze ciepłe.
Na początku wymieniłam świece i problem ustał .. jednak od pół roku problem znow się pojawia sporadycznie.
Po przeczytaniu komentarzy zaobserwowałam... że kontrolka od imobilajzer (kluczyka) czasami po przekręceniu zapłonu nie zapala się - i wtedy właśnie nie zapala samochód !!!
Jak kluczyk sie zapala to auto odpala za pierwszym razem.
Myśle że to będzie winowajcą...
sisimon:
Na pewno masz rację. Zgłosiłem tą usterkę w ASO. Serwis kazał mi przywieź na następne badanie okresowe (za kilka dni) oba kluczyki celem ich przeprogramowania. Wgrają do nich i samochodu nowe kody i to całkowicie za darmo, chodź samochód jest już po okresie gwarancyjnym. Po tej operacji problem ten ma zniknąć. Dlatego teraz za każdym razem po włożeniu kluczyka sprawdzą czy świeci cię zółta kontrolka od immobilaizera. Jeżeli się nie zaświeci, to samochodu nie odpalisz.
karol0773:
problem z synchronizacją immobilisera i stacyjki. Odebralem auto z warsztatu 2 tyg temu, teraz musze jedynie poczekac 2 albo 3 sek zeby odpalil. Najwazniejsze zeby go nie krecic od razu po wlozeniu kluczyka
Nawigacja
[#] Następna strona