Forum > i30 FD

[i30 FD] Podgrzewana przednia szyba?

<< < (9/10) > >>

TomSzy:
z tego co gdzieś kiedyś wyczytałem to temp. zewn. musi wynosić 7 st. i mniej + do tego musi być włączony nawiew co najmniej na 1 bieg, u mnie to działa (lekko podniesione obroty na biegu jałowym).

guniak:
Czy ta nagrzewnica działa tylko na przednią szybę? I jak szybko leci z niej ciepłe powietrze?

Argus:
Działa na wszystkie kierunki jakie wybierzesz, to ta sama nagrzewnica tylko ma dodatkowo umieszczone grzałki elektryczne.
Opisywałem jej działanie tutaj: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7826&start=30
Dodam tylko, że dotyczy to wersji z klimatyzacją manualną (nie wiem jak jest w automatycznej -może tak samo).

kosmos2011:
Wotus zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj (jest na górnej belce forum z lewej strony) znajdź podobny temat (może nie być tam odpowiedzi) i tam dopisz pytanie.

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7826&highlight=nagrzewnica

Na górnej belce forum jest profil tam możesz wpisać dane nowego auta, a drugie dopisać w podpisie.

arni_23:
Witam. Odgrzeję trochę kotleta starego.
Chodzi mi o procedurę włączania funkcji Autoamtycznego Zapobiegania Parowaniu Przedniej Szyby.
W instrukcji jest to opisane:

1. Ustawić kluczyk zapłonu w położeniu ON.
2. Wvbrać tryb odszraniania, wciskając przycisk (  )
3. Przy wciśniętym przycisku A/C nacisnąć przycisk poboru powietrza (  ) co najmniej 5 razy w ciągu 3 sekund.

Kilka razy robiłem, aż rozładowałem akumulator.
Nawet raz załapało.

Efekt jest taki, że po przekręceniu kluczyka, układ wentylacji automatycznie ustawia się na odszraniane przedniej szyby z włączoną klimatyzacją. Załączona Kontrolka AC, podgrzewanie przedniej szyby oraz zwiększone do maksimum obroty wentylatora nawiewu.
Teraz za cholerę nie mogę przełączyć. Niestety po ładowaniu akumulatora, trzeba powtarzać procedurę.

Ktoś ma patent może jak to zrobić?
Kiedyś była artykuł chyba na forum CEED'a, że w instrukcji jest błąd, i robi się to troszkę inaczej.
Szukałem pół nocy i nie znalazłem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej