Forum > i30 FD
[i30 FD] Podgrzewana przednia szyba?
arni_23:
A coś jest nie tak z tym opisem włączenia automatycznego odszraniania w instrukcji, gdzieś ktoś kiedyś pisał jak to zrobić prawidłowo ale nie pamiętam gdzie, macie może jeszcze coś takiego do wklejenia?
guniak:
A co do klimy , podobno się dopiero włącza powyżej 4 st. C
arni_23:
Ponowie pytanie do wszystkich, czy ktoś zgłębił bądź pamięta jak poprawnie wykonać procedurę włączania funkcji automatycznego ogrzewania przedniej szyby?? Tzw. PTC?? Ta procedura z instrukcji obsługi nie działa, a kiedyś któryś z użytkowników pisał jak to zrobić we właściwy sposób tylko nie mogę tego znaleźć.
weuek:
PTC to nie jest ogrzewanie przedniej szyby, tylko elektryczna nagrzewnica na wylocie powietrza do kabiny. Ona grzeje gdy silnik jest jeszcze zimny. Zwykle mają to tylko diesle. Wiem o czym piszę, bo u siebie to mam. Jest to prosty, a świetny wynalazek. Bez niego trzeba w zimie marznąć i kilkanaście kilometrów w aucie z dieslem.
arni_23:
po pierwsze primo, moje pytanie nie dotyczyło czym jest PTC.
Po drugie, w twoim fokusie, o ile dobrze widzę z silnikiem LYNX czyli zwykłym TDDI nie ma PTC, jest za to elektryczna nagrzewnica płynu, wiem bo miałem takiego fokusa, są tam 3 świece żarowe które podgrzewają płyn, poza tym w moim fokusie była dodatkowo podgrzewana przednia szyba, kto miał to wie jak to wygląda.
Po trzecie, wciąż czekam na kogoś, kto znajdzie prawidłową procedurę aktywacji funkcji automatycznego rozmrażania.
Nawigacja
[#] Następna strona