Autor Wątek: [ix35 EL] Utrzymanie gwarancji a przeglądy okresowe poza ASO  (Przeczytany 4891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

piotr_5

• Gość
[ix35 EL] Utrzymanie gwarancji a przeglądy okresowe poza ASO
« dnia: 28 Październik 2015, 19:39:59 »
Witam, mam mały problem zakupiłem samochód u dealera marki w Rzeszowie, w lutym tego roku stracili koncesję na markę Hyundai. Mój teść posiadający Elantrę dostał dziś wiadomość z rzekomej Centrali Hyundaia, że robiąc przegląd okresowy w lipcu u tego samego dealera (kupił auto tam gdzie ja) prawdopodobnie stracił gwarancję na auto. Mam przegląd za kilka dni. Swego czasu było głośno o dyrektywie UE
, która głosiła, że utrzymanie gwarancji jest możliwe także serwisujac poza ASO.

http://moto.wp.pl/martykul.html?kat=1035799&wid=16823370

Mój dealer twierdzi że na przeglądy okresowe nie stracili powiedzmy koncesji, a utrata praw dotyczy w takim wypadku tylko napraw gwarancyjnych. Nie wiem co robić zależy mi na pozostaniu przy moim dealerze.

phoenix_pl

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Listopad 2015, 11:55:05 »
Witam,
nie wiem jak wygląda sprawa z gwarancją ale mój dealer (Częstochowa) także przestał był ASO Hyundai'a. Tym sposobem zamiast około 20km na przegląd musiałbym jechać prawie 100km.

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Listopad 2015, 22:31:24 »
Witam
ASO Hyundai'a w Pruszkowie to obecnie ASO Nissana, ale na przeglądy zapraszają.
Nie wiem czy skorzystam, ale ostatnio klocki hamulcowe u nich wymieniłem.
Może wrócę do AutoGT na Połczyńskiej w Warszawie, gdzie nabyłem auto.

majkel

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Grudzień 2015, 15:48:28 »
Skoro i tak poza ASO, to czemu w starym ASO? To będzie pewnie droższe niż w innym, niezależnym serwisie niezrzeszonym.
Tylko w razie roszczeń gwarancyjnych trzeba się liczyć z piętrzeniem problemów.