Autor Wątek: Diagnostyka komputerowa.  (Przeczytany 24001 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DANET

• Gość
Diagnostyka komputerowa.
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Marzec 2014, 19:55:35 »
Podepnę się pod temat.
Bardzo proszę kolegów o sugestie w zakupie interfejsu diagnostycznego do Tutka, który mogę podpiąć pod kompa i pokaże mi błędy, które będę mógł wykasować tym sprzętem. Bardzo proszę o linki. Dobrze było by aby było po polsku.
Pozdrawiam ni dziękuję

Offline bobek310

• Giełda
Diagnostyka komputerowa.
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Marzec 2014, 07:42:11 »
Witam. Ja ponad rok temu kupiłem sobie tester diagnostyczny U480 na allegro. W tej chwili z przesyłką za 68 zł. Do tych celów nadaje się idealnie. Tani, można znaleźć błędy i je wykasować. Kilka razy już z niego korzystałem - sprawdza się doskonale. Jedyna niedogodność polega na tym, że na czytniku skanera pokazuje się kod błędu, który trzeba odczytać z książeczki po angielsku lub z załączonej płyty po polsku. Dodam, że koszt skanera to jedna wizyta na komputerze u mechanika.
Skanowałem i kasowałem błędy również w samochodach kolegów - działa.

Offline cobraswiecie

• Giełda
Diagnostyka komputerowa.
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Kwiecień 2015, 11:28:19 »
Kontrolki poduszek raczej nie kasuje no nie?Miałeś z tym styczność?

Offline bobek310

• Giełda
Diagnostyka komputerowa.
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Kwiecień 2015, 16:18:05 »
Nie miałem błędów poduszek, ale wydaje mi się, że skasuje. Błąd jak każdy inny. Przed kasowaniem należy jednak usunąć usterkę, bo po chwili pojawi się ponownie.

Offline cobraswiecie

• Giełda
Diagnostyka komputerowa.
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Kwiecień 2015, 16:54:28 »
Kupiłem  tester diagnostyczny za 300zł i oddałem go bo nie spełaniał wymagań względem jego opisu.Pisałem do sprzedawcy Twojego skanera i odpisał,że błędu poduszki się nie usunie.

Offline bobek310

• Giełda
Diagnostyka komputerowa.
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Kwiecień 2015, 18:24:46 »
Dzięki za info. Zastanawia mnie jaka jest różnica w rodzaju błędów. Ja kasowałem błąd podciśnienia (miałem nieszczelny gumowy wężyk podciśnienia) - bezproblemowo.

Offline cobraswiecie

• Giełda
Diagnostyka komputerowa.
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Kwiecień 2015, 19:32:04 »
Szukałem czegoś co wyszuka błąd i jakis z nich usunie.To co kupiłem sie nie wykazało.Chyba czas na OBD pod komputer i komórkę.

Offline bobek310

• Giełda
Diagnostyka komputerowa.
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Kwiecień 2015, 00:16:38 »
Dla mnie to trochę dziwne, bo poza swoimi błędami usuwałem inne różne błędy u kolegów.