Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Problem z kamerą cofania
AdamB4:
kamerkę zdemontowałem i wyczyściłem (faktycznie w środku był niezły bałagan :))
oznaczenia na mojej to 95790 - 2S010
FGO 1468.Sam kształt kamery jest taki sam. Być może różni się tulko blaszką do mocowania i wtyczką a to nie jest dla mnie problem
[ Dodano: 2015-10-27, 21:45 ]
oczywiście po czyszczeniu kamerka nie działa wiec temat jak najbardziej aktualny... :-/
Kamera, którą znalazłem posiada Nr katalogowy: 95760-1K500
może ktoś podpowie czy będzie pasować.... :-?
[ Dodano: 2015-11-09, 21:26 ]
Przypadkowo okazało się, że kostka która łączy wiązkę z pod blendy z wiązką główną bagażnika była kompletnie skorodowana. Po wyczyszczeniu i polutowaniu (o pomyłce w przewodach nie ma mowy) wyświetlacz w ogóle nie reaguje na wsteczny bieg. Tak jakby kamerki nie było.... Światła cofania załączają się normalnie....HELP!!!!
pufan:
Witajcie
Kilka dni temu kamera cofania odmówiła posłuszeństwa. Po rozebraniu okazało się iż w wyniku zabrudzenia uszkodzona została elektronika-wypaliło się kilka elementów i kamera jest złomem.Z powodu tego iż dostępność tej części jest równa zeru-czy istnieje możliwość zastąpienia jej innym modelem.A może ktoś z forumowiczów ma taką na sprzedanie lub wie gdzie można ją dostać?
Dostępne są zamienniki wpinane w podświetlenie tablicy ale nie wiem w jakim systemie pracuje oryginalne radio montowane fabrycznie w IX35-PAL czy NTSC?
Bardzo proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam
valandil1:
Dokładałem oryginalną nawigację do swojego Hultaja i kamerę, kupiłem zamiennik pracujący w systemie PAL i śmiga bez problemów.
kosmos2011:
Pufan zanim założysz nowy temat to skorzystaj z opcji szukaj.
https://docviewer.yandex.com/?url=ya-disk-public%3A%2F%2FyeToLvCRevw5zOqaaXEwC%2BPOgvk8AIwJJNdx8K74VOQ%3D&name=HFR15-92-P370.pdf&c=56e59992ff97
pufan:
Oczywiście użyłem wcześniej opcji szukaj lecz w wyszukanych postach nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. Również ten pdf widzę pierwszy raz na oczy. Niemniej jednak bardzo dziękuje-bardzo przydatny odnośnik.
Nawigacja
[#] Następna strona