Forum > i30 FD
[i30 FD] Temperatura wody
kosmos2011:
--- Cytat: "dar!usz" ---Dla mojego Vin części
--- Koniec cytatu ---
Kliknij na numer przy termostacie i otrzymasz oryginalny numer części Hyundai.
Waldi156:
Kolego a sprawdzałes pompę wody?
W moim aucie po zdjęciu pompy wody okazało sie ze brakuje polowy lopatek .Gdzie sie podziały nie wiem :-)
Clins299:
Kolego jak masz lpg to możliwe ze przez niego nie możesz odpowietrzyć samochodu ja bym zalał na maksa i próbował jeszcze odpowietrzyć (niech nawet wyrzuci z wyrównawczego) i sprawdził bym przy tym czy termostat się otwiera obydwie wężownice od chłodnicy powinny być gorące wentylator od chłodnicy tez powinno załączyć potem. Nawiew ustaw na otwarty i wyciągnij bezpiecznik od klimy może cały czas sprężarka próbuje chłodzić bo bypas jest zacięty dlatego nie grzeje w środku tylko miesza.
markar74:
Witam. Pytanie jak w temacie posta. Jak długo nagrzewa się u Was silnik do tych ok.90st.C. teraz zimą? Jeżdzę krótką trasę ok 6 km przez miasto ok.15 min i nigdy nie nagrzeje się silnik nawet do 50st. Czy to, że jest "niedogrzany" może być powodem wysokiego spalania, ostatnio nawet 9l/100km?
robaszek127:
Powinien nagrzać się spokojnie na końcu drogi do temp. roboczej. Jeśli słabo nagrzewa się to najpierw trzeba sprawdzić termostat czy nie puszcza od razu na duży obieg.
Zapala się i patrzy ręką czy rura górna nagrzewa się powoli czy jest zimna do otwarcia termostatu. Wiadomo termostat wpływa na wzrost spalania bo silnik nie nagrzewa się szybko.
Nawigacja
[#] Następna strona