Forum > i30 GD

[i30 GD] Dokładka lusterka fotochromatycznego

<< < (5/6) > >>

pawels812:
Znalazłem oznaczenia tych dwóch dodatkowych pinów z wtyczki na rosyjskim forum tylko chodzi o to, że nie wiem co oznaczają skróty OEC(+) i OEC(-) i do czego je podłączyć. Przypuszczam, że może to być zasilanie do odparowania lusterka ale mogę się mylić. Jeśli byłby ktoś w stanie to rozszyfrować to byłbym bardzo wdzięczny.
Link do forum ze zdjęciem:

https://www.drive2.ru/l/6742509

paradoks1:
Cytat z forum  KIA
OEC - wyczytałem to dodatkowy sygnał dla lusterek zewnętrznych jeśli posiadają funkcje ściemniania. W Sportku tego nie ma, więc nie wykorzystywany

pawels812:
Dziękuję za odpowiedź. Jeśli nie podłączę tych dwóch przewodów to czy lusterko będzie działać poprawnie? Z tego co wyczytałem na forum KIA prawdopodobnie te dwa dodatkowe przewody to sterowanie podświetleniem deski i radia.

paradoks1:
Wczoraj dołożyłem sobie  lusterko fotochrom. Satysfakcja ogromna - działa dałem rady  ;-) .
Piny w lusterku  8 - 9 - 10.
Za wtyczkę do lusterka wykorzystałem jakieś  złącze z komputera (może zdobędę oryginał to podmienię)
Instalację wykonałem sam i podłączyłem do lewego słupka złącze MR11 - piny 17 -19 - 31
Warto wcześniej zakupić konektorki do wtyczki ( ja wykorzystałem ze starej instalacji samochodowej )
Aby zdjąć osłonę słupka trzeba przekręcić o 90* taką zieloną spinkę. Mi się udało Tobie też się uda :)
Ponieważ robiłem to pierwszy raz odłączyłem akumulator żeby przypadkiem poducha głowy mi nie urwała  :lol: .

pawels812:
Jak dostałeś się do tej spinki i czym ją obróciłeś, bo ja od dołu widzę tylko poduszki kurtynowe? A co z gwarancją? Z góry dzięki za odpowiedź.

[ Dodano: 2016-11-26, 20:08 ]
Udało mi się zamontować dzisiaj lusterko a najwięcej problemów sprawiał ten obrotowy kołek, którego ciężko było wyciągnąć ale się udało po uprzednim nagrzaniu suszarka. Lusterko działa tylko muszę je przetestować podczas jazdy. Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej