Forum > i40 VF
[i40 VF] usterka sprzęgła - trzęsący się samochód
Zbychu:
Walcz Kolego, nie odpuszczaj jeżeli się należy, gdyby to padło na USA, to prawnicy by ich w skarpetkach puścili, a w PL wiadomo, mili są jak kupujesz nowe auto w salonie, a pózniej się martw sam.
mr.?:
Minęło prawie 3 miesiące od kiedy HMP dostał moje pismo... zero odpowiedzi!
Mija prawie miesiąc od kiedy dzwoniłem na infolinię, obiecali oddzwonić... zero odpowiedzi!
Cierpliwość się skończyła... Kancelaria Radców Prawnych zaczęła działać w mojej sprawie.
Denny4:
Ja mam tak "od urodzenia"
Nic z tym nie robiłem nic nikomu nie zgłaszałem żyję z tym jak z żoną (NIESTETY ;-) )
Rozumiem że chodzi Ci o poszarpywanie w trakcie ruszania z jedynki lub dwójki.
Tak jakby sprzęgło raz łapało, a raz ślizgało się w bardzo krótkich odstępach czasu.
Przyjąłem że tak ma być choć ponoć są jakieś wewnętrzne wytyczne dla ASO by przy takim uskarżąniu się klienta wymienić kompletne sprzęgło z dociskiem.
Sceptycznie jestem do tego nastawiony więc nic nie robię.
Inna sprawa że raz na kilka tygodni lub dni zaraz po uruchomieniu falują obroty do tego stopnia że po ruszeniu samochód zaczyna delikatnie kangurkować.
Jednak w komputerze błędów nie rejestruje i ASO jest głupie w tej sytuacji.
mr.?:
Dokladnie tak się dzieje ze sprzęgłem też u mnie. Tyle że u mnie nie ma kangurowania, a wymiana sprzęgła z dopiskiem nic nie dała.
lucianin:
Koledzy mam pytanie , czy w i40 1.7 CRDI wersja 85kW 2011r jest wysprzeglik centralny czy tylko samo lozysko oporowe ?? ??
Przegladalem katalogi z czesciami i znalazlem wysprzeglik centralny Sachs ale do wersji 100kW , wyslalem zapytanie czy nie maja takiego samego ale do wersji 85 kW , otrzymalem odpowiedz ze w slabszych wersjach jest tylko i wylacznie lozysko oporowe ...
Znowu na innej stronie znalazlem wysprzeglik centralny firmy HERTH+BUSS i niby jest on przeznaczony do wersji 85kW....
Jak to faktycznie wyglada jest czy nie ?? ??
Nawigacja
[#] Następna strona