Forum > i40 VF

[i40 VF] usterka sprzęgła - trzęsący się samochód

<< < (5/8) > >>

kosmos2011:
Koło zamachowe i sprzęgło to dwie różna części.

W i40 z manualną skrzynią biegów i silnikiem D4FD zawsze jest zamontowane koło zamachowe dwu-masowe.

Maucinek:

--- Cytat: "lucianin" ---Wielkie dzieki , co do wysprzeglika to wymienilem go w tamtym roku , zapodalem Valeo. Ale jesli bedzie taka poptrzeba moge kupic oryginalny, jak juz robic to na porzadnie. Mam juz dosc problemow z tym sprzeglem i dwumasa. Trzeba sie z tym uporac na cacy.
--- Koniec cytatu ---

A jakie miales objawy ze zdecydowałeś się na wymianę wysprzeglnika i teraz całego komplety sprzęgła?

lucianin:
Sorki ze teraz dopiero dopisuje ale nie zauwazylem odpowiedzi do posta. Mialem duze problemy z pierwszym biegiem i wstecznym , strasznie ciezko wchodzily , czasami musialem 2 razy wysprzeglic , próbując ruszyc delikatnie auto skakalo jak kangur , bylo trzeba dodac strasznie duzo gazu zeby ruszyc plynnie , to samo tyczylo sie wstecznego na pol-sprzegle nie szlo normalnie cofnac,  malo tego z okolic sprzegla dochodzily dziwne zgrzyty. Wczesniej zdecydowalem se na regenerowane czesci ale niestety pieniadze poszly w bloto , regenerowane czesci wytrzymaly mniej niz rok... Postanowilem kupilc sprzeglo SACHS i dwumase VALEO , kolega kosmos polecil mi zebym dodatkowo wymienil trzpien i lape wiec tez to wymienilem , teraz wszystko smiga az milo :D Naprawe robilem w ASO nie chcialem ryzykowac ze jakis mechanior cos spartoli bo niestety u mnie w miescie ciezko o dobrego mechanika.

waszek_rmc:
lucianin, a tak z ciekawości, ile Cię wyniosła wymiana?

Venom:

--- Cytat: "orzelek" ---A czy we wszystkich 1.7 crdi 116 KM były dwumas bo gdzieś mi się odbiło o uszy że w słabszej wersji było zwykłe sprzęgło
--- Koniec cytatu ---

w wersji  116 NIE ma dwumasy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej