Forum > i40 VF
[i40 VF] skrzypiąca/stukająca deska rozdzielcza
arti_100:
Mam problem z i40 kombi z okolic mniej więcej drzwi przednich od kierowcy a deską rozdzielczą dochodzą odgłosy wibracji jakby bzyczenie lub grzechotanie. Odgłosy występują przeważnie na nierównej nawierzchni lub na kostce brukowej. Czy ktoś miał podobny problem z tym miejscu i wie jak go wyeliminować?
mr.?:
Auto masz na gwarancji?
Jeśli tak, to grzej do ASO i zleć im usunięcie usterki.
Jeśli nie, to gorzej :cry: może ktoś z forumowiczów coś podpowie.
arti_100:
Tak auto na gwarancji. Byłem dziś zgłosiłem i poprawili jakąś zaślepkę na desce ale nie przyniosło to żadnego lepszego efektu dalej bzyczy. Dodam że taki sam dźwięk wydobywał się z lusterka wstecznego i to usunęli skutecznie. Myślę że problem jest w lokalizacji tego dźwięku.
Venom:
ha, mam to samo. Tzn najpierw na nierównościach zaczęło grzechotać mi po prawej stronie deski a teraz po lewej . 29 mam termin na przegląd w serwisie , auto jeszcze na gwarancji. Będę się awanturował hehe.
waszek_rmc:
Auto po gwarancji, na nierównościach skrzypi... jak przycisnę od strony pasażera w rogu, zaraz przy szybie (pod naklejką mniej więcej z nr rejestracyjnym) wtedy skrzypienie znika... może coś tam psiknąć? Jakiś silikon sprayu?
Nawigacja
[#] Następna strona