Forum > i40 VF
[i40 VF] skrzypiąca/stukająca deska rozdzielcza
MasterMaximus:
Dołączam się do pytanie.
Fajnie byłoby zobaczyć jak można rozwiązać ten problem.
Z góry dzięki.
borowa2:
Nic mnie tak nie wk.. w tym aucie jak skrzypiaca desk rozdzielcza, uważam to za najwiekszy mankament tego samochodu, jak w starym trabancie. WD-40 pomagalo na chwile. Sproboje podlożyc gumy, moze cos to da, jak nie to zostaje ASO lub 1000zł w serwisie :mrgreen:
kielta82:
i co panowie mozna liczyc na troche pomocy?Jakies zdjecie jak to wyglada jaka guma i w jaki sposob ja włozyc tam gdzie piszecie panowie?
borowa2:
Ja dziś podszedłem do tematu. U mnie najwięcej skrzypiała prawa strona tuż przy słupku.
Początkowo wziąłem gumową uszczelkę około 2mm ale wpadła jak śliwka i tyle ja widziałem.
Potem znalazłem taką taśmę jak na zdjęciu "3m scotch 23" i kilkukrotnie złożyłem co dało grubość około 6-7mm.
Taki "rulon" wcisnąłem kilka centymetrów od prawego słupka, tam gdzie najwięcej trzeszczało i pod naciskiem ręki deska się uginała.
Po tym zabiegu zrobiłem kilkanaście kilometrów po największych wybojach i Wrocławskich nierównościach i jest cisza jakiej nigdy chyba nie było w tym samochodzie. Raz na ruski rok odzywa się coś z lewej strony ale zajmę się tym następnym razem.
Wiem ze nie wygląda to profesjonalnie ale nad estetyką można popracować, mi narazie chodziło o efekt ciszy i taki też uzyskałem.
kielta82:
wkoncu ktos konkretnie pokazał to na fotce a nie kazdy tylko pisał,a poto jest forum zeby sobie pomoc,dzieki za odpowiedz i fotki jest to jakies sposob napewno zabiore sie za niego po weekendzie
Nawigacja
[#] Następna strona