Forum > i40 VF

[i40 VF] skrzypiąca/stukająca deska rozdzielcza

<< < (5/19) > >>

Alonzo_:
Wszystko zależy na jaki egzemplarz trafisz. Marka dziś niczego nie gwarantuje - najwyżej jedynie rachunki premium.
TTTM i tyle. Mam swojego od nowości i wkurzają mie pewne rzeczy i czasami mam wrażenie , że jedynym lekarstwem jest sprzedaż auta. Tylko czy kolejne będzie lepsze? To jak rosyjska ruletka. Z drugiej strony przez 4 lata i 66 kkm odmówił posłuszeństwa jeden raz.... no jakies inne wady musi mieć ;-)
Mam trudny do wyleczenia problem ze zbyt dużymi wymaganiami od w sumie już kilkuletniego, używanego pojazdu, zreszta po 2-3 latach jeżdżenia  przy każdym swoim aucie widzę głównie minusy i bym je zmieniał. I gdy mnie nerw czasami telepie na mojego wchodze sobie na autocentrum.pl i czytam jakie ludzie mają przeboje  z droższymi i niby lepszymi markami i tylko utwierdzam się, że dziś już nie ma aut idealnych  i bezawaryjnych ( wiem to od paru ładnych lat i chyba zbyt dużo oczekuję od jakiegoś tam hjundaja ;-) ) i w sumie powinienem się cieszyć że mój ma jedynie jakies tam pierdoły, które irytują czasami ale to co powinien robić robi -  jeździ i wozi dupę z pkt A do pkt B :mrgreen:

waszek_rmc:
Panowie, u mnie ewidentne ten nawiew skrzypi w podszybiu. Wystarczy ze przycisnęły i cisza. Ktoś ma jakiś sposób na babola?

weuek:
W poprzednim aucie częściowo wyleczyłem problem skrzypienia deski tak, że upchałem miedzy szybę a deskę 3 gumy zdjęte z płaskich wycieraczek (te górne/zewnętrzne).

waszek_rmc:
Oki, dzięki - zobaczę przy chwili wolnego co da sie z tym zrobić, póki co dowaliłem tam plaka i na razie jakby ucichło trochę. Za to skrzypi mi fotel kierowcy:) jakoś inaczej musi być ustawiony albo coś, bo po ostatnim odkurzaniu się odezwało... Ktoś ma coś takiego? Są tematy ix35 i i30 a o i40 nikt nie wspomina ...

ptasznik00:
Witam Wszystkich

Czy ktoś zna jakieś ASO (najlepiej w mazowieckim), które faktycznie ogarnia temat stuków w desce? Poza tą jedną malutką niedoróbką, która jest szczególnie dokuczliwa przy niższych temperaturach, to całokształt auta to bajka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej