Autor Wątek: Średnica otworów na głośniki w sonacie 2002 - 2005  (Przeczytany 2538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jacski

• Gość
Średnica otworów na głośniki w sonacie 2002 - 2005
« dnia: 17 Listopad 2008, 16:06:06 »
Witam Forumowiczów

Mam taki problem. Od razu mowie ze nie jestem posiadaczem Hyundaia Sonaty stad moje pytanie.

Jakie mozna maksymalnie zalozyc (mam na mysli średnice ) glosniki do sonaty z rocznika 2002 - 2005 r interesuje mnie srednica zarowna w przednich drzwiach jak i w tylnej półce.

Z góry dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam
jacski

Roman_d

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Listopad 2008, 19:03:29 »
Jak znajdę trochę czasu to pojadę do jakiegoś ciepłego garażu, sprawdzę i dam znać.

bzyk

• Gość
Re: Średnica otworów na głośniki w sonacie 2002 - 2005
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudzień 2008, 15:32:49 »
Cytat: "jacski"
Witam Forumowiczów

Mam taki problem. Od razu mowie ze nie jestem posiadaczem Hyundaia Sonaty stad moje pytanie.

Jakie mozna maksymalnie zalozyc (mam na mysli średnice ) glosniki do sonaty z rocznika 2002 - 2005 r interesuje mnie srednica zarowna w przednich drzwiach jak i w tylnej półce.

Z góry dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam
jacski

Oczywiscie 16cm to prawidlowy rozmiar (tak jest w mojej w przypadku sirednioniskotonowych w dzwich przednich)...
PS. Jesli planujesz wymiane, to najpierw zmien badziewne orginalne radio na "normalne" byc moze zdecydujesz sie zostawic orginalne glosniki (tak zadzialalo w moim przypadku)

IgoReCzeK

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Grudzień 2008, 18:46:28 »
Cytat: "bzyk"
najpierw zmien badziewne orginalne radio na "normalne"

Witam. Jestem odmiennego zdania, co do radia w Sonacie, moje gra jak dla mnie bardzo dobrze i w porównaniu ze sprzętem audio zamontowanym w samochodach na zlocie wypadło dość pozytywnie. Moje oryginalne radyjko z magnetofonem kasetowym i odtwarzaczem CD ma jednak pewną wadę ( która mnie akurat nie przeszkadza za bardzo ), a mianowicie: nie posiada RDSu. :roll: Oczywiście są lepsze rozwiązania niż to co mam, ale nie mieszkam w samochodzie by realizować swoje zapędy audiofilskie, a słuchanie muzyki przy wyłączonym silniku w garażu jakoś do mnie nie przemawia. 8-) Pozdrawiam Igor.

bzyk

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Grudzień 2008, 09:36:40 »
No co do tego, jak gra Twoje auto nie moge sie wypowiedziec :) bo nie sluchalem, w poprzedniej lantrze orginal byl fatalny. Sonate nabylem z Radiem Blaupunkt (w kolorze drewna :). celem dopasowania do drewnopodobnego materialu w kabinie ( do dzis nie rozumiem po co to ?! Bo ani ladne, i ni choroby drewna nie imituje :) ) Bylem juz gotowy wywalic kase na porzadny zestaw glosnikowy (przod) i radio, a tu mila niespodzianka - okazalo sie ze glosniki sa na niezlym poziomie a jedynie ta drewnopodbna prukawka byla denna jak karpik. Radio ze sredniego przedzialu cenowego napedzilo audio wystarczajaco :).
PS. Czy Twoja sonata nie pochodzi z USA ?? Bo to by tlumaczylo lepszy system audio, europa, jak zawsze jest w wyposazeniu troszke okrojona :(

Pozdrowki Przedswiateczne i Najlepsze Zyczenia dla Wszystkich Czytajacych watki Forumowiczow !