Forum > Tucson JM
Opony i felgi tucson
kml:
autorus, z tym czipowaniem to nie jest tak cudnie jak się wydaje. Ostanio temat był podnoszony w profesjonalnym warsztacie od diesli i nie byli oni tak tym zachwyceni. Pomijąc to, że musi to robić osoba mająca pojecie w temacie to ściśle trzeba dbać o silnik etc a mało komu się chce. Znacznie bardziej polecają przeprogramowanie kompa niż wpięcie chipa.
autorus:
Oczywiście chodziło mi o wgranie nowego softu (skrót myslowy), mam go w octavi, mam 163KM i 380Nm. I oczywiście u Mastersa.
kml:
autorus, ;-)
Brt85:
--- Cytat: "autorus" ---A powiedzcie mi jakie et wybrac dla felg na zime? Mam do wyboru et 40, 45, 50. Samochód ogólnie jest w lato na felach z et 40. Poniewaz wogóle nie kumam tych et wole sie dopytac.
Czy 40 to jest wysokość profila opony?
Bo wtedy do terenówki wziąłbym 50, byłoby najbezpieczniej bo najwyżej. Czy ja dobrze mysle?
--- Koniec cytatu ---
W końcu pytasz o profil opony czy o ET felg?
IgoReCzeK:
Witam. Trochę przekombinowałeś. Współczynnik ET nie dotyczy montowanego ogumienia na felgach. Tutaj poznasz zagadnienie najlepiej i jest to dość ważny parametr jeśli chciałoby się kombinować z wymianą felg na inne, niż przewidziane seryjnie do danego modelu samochodu. Pozdrawiam Igor.
Nawigacja
[#] Następna strona