Autor Wątek: [Accent MC] Problemy z układem jezdnym i inne.  (Przeczytany 4631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gordoon

• Giełda
[Accent MC] Problemy z układem jezdnym i inne.
« dnia: 11 Październik 2015, 18:08:42 »
Witam serdecznie po długiej przerwie :P :)

Aktualnie jestem w Niemczech i niestety "powstało" kilka problemów z moim Accentem.

A mianowicie...

Podczas jazdy - ok od 140km/h strasznie coś szumi w prawym kole. Przy 200km/h jest już tragedia :D - Próbowałem raz tyle jechać. - czy to łożysko ?

Drugi problemem jest cykanie w lewym kole. Podczas jazdy wyraźnie słychać cykanie. Nie wiem czy opona do wymiany czy jest coś nie tak z układem hamulcowym (przed wyjazdem zmieniłem klocki hamulcowe oraz zrobione zostało całe podwozie (amory,drążki, gumy, itp.)

A tak poza tym samochód śmiga :) - Wymieniłem co się dało włącznie z olejami, filtrami i płynami :)

Pozdrawiam

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Październik 2015, 20:18:53 »
Łożysko powinno dawać znak już przy mniejszej prędkości, ale wszystko wskazuje że odmawia posłuszeństwa.

Offline gordoon

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Październik 2015, 00:44:45 »
To tak jak myślałem :P Pozostało mi czekać na urlop i wymienić w Polsce :P

Pytanie z innej beczki...

Czy mój Accent posiada filtr klimatyzacji ??? oraz czemu podczas grzania w samochodzie śmierdzi ? Można jakoś odświeżyć to ?? Przy zimnym nawiewie nie ma takiego problemu

Offline niebieskiultras

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Październik 2015, 07:38:52 »
Byc może jakies liście lub cos takiego masz w kanałach dolotowych do nagrzewnicy i dlatego śmierdzi . Ewentualnie filtr juz nie jest pierwszej młodości

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Październik 2015, 14:44:58 »
O filtrze kabinowym w MC  tutaj http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6498&highlight=filtr już została rozpoczęta rozmowa. Filtr kabinowy oczywiście był montowany pytanie tylko czy poprzedni właściciel wyrzucił stary i włożył nowy.

Jeśli śmierdzi (to znaczy że już jest stan krytyczny) to trzeba udać się do firmy od klimatyzacji i tyle ile się da wyczyścić mechanicznie kanały przez które przepływa powietrze, parownik od klimatyzacji przedmuchać i pianką go potraktować i na koniec ozonowanie.

Jak oddasz auto do zakładu to zwróć uwagę czy w czasie dozowania pianki pracownik osłania elektrykę pod kierownicą i  jej prawej strony. Elektryka lubi moknąć i wtedy cuda się dzieją.

Offline gordoon

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Październik 2015, 20:10:10 »
kosmos2011, Miałem robiony przed wyjazdem pełny serwis klimatyzacji.

Dodam, że wcześniej czyściłem nawiewy pianką plak - ledwo odratowałem elektrykę w samochodzie... Wszystko zalało...

Filtr kabinowy jest wymieniony.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Październik 2015, 20:34:42 »
Spróbuj tej metody http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=7488&highlight=%B6mierdzi ale pewnie dopiero na wiosnę.

Offline gordoon

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Listopad 2015, 20:15:01 »
kosmos2011, Sorka za opóźnienie w odpowiedzi :)

Znalazłem w bagażniku gruchę z Klima K2. Super odświeżyło cały układ i już kompletnie nic nie śmierdzi podczas ogrzewania, itp :)

Na razie wszystko jest OK.

A co do stukania w lewym kole to zjawisko to ustąpiło.

Natomiast samochód ponownie skręca przy ustawieniu kierownicy centralnie na środku, na prawo...

Zauważyłem, że po wymianie opon 3 opony są w bardzo dobrym stanie a prawa przednia nadaje się do wyrzucenia.