Forum > Tucson JM
Piszczy nowy pasek od wspomagania, przy rozruchu i max skre
kijon:
Czy można dolać (K2 Power Steering Fluid)
kosmos2011:
Najbardziej popularnym zamiennikiem (dopuszczonym przez Hyundai) PSF-3 jest Mobil ATF220 cena ok 25 pln. (dostępny też w marketach).
Usuń jedno zdjęcie (z prawej strony postu "Edytuj") będziesz miał więcej pamięci na inne.
zenziol:
Witam wszystkich posiadaczy TUSKA.Potrzebuję pomocy -nie potrafię poradzić sobie z pewnym problemem,który postaram się krótko opisać.
Od jakiegoś czasu w moim TUSKU dało się słyszeć piszczenie pasków(paski po wymianie) przy uruchomieniu i mocnych skrętach (wiem ten temat był już poruszany),mimo wymiany płynu objaw nie ustępował.Ponadto przy max skręcie pompa wspomagania zatrzymywała się to zauważył mechanik.Wymieniliśmy 2 pompy,używki co prawda ,ale objaw pozostał ten sam.Wymieniliśmy maglownicę,ale niestety objaw ten sam.Fachowcy twierdzą,że rzadko ,ale zdarza się uszkodzenie przewodu tego gumowego (rozwarstwienie lub coś w tym rodzaju-zdarza się ale bardzo rzadko) przewodu jeszcze nie wymieniłem -ale jestem załamany nikt nie wie co się stało.Proszę o podpowiedź i radę co z tym zrobić?
marcin899:
Naciąg pozostalych dwóch paskow
zenziol:
Dzięki za podpowiedź,ale to już było przerabiane :cry:
Nawigacja
[#] Następna strona