Forum > Matrix / ix20
[ix20] Amortyzatory tył
Kropek:
Witam. Po przejechaniu 9tyś. km wylał się tylny lewy amortyzator. W ASO dowiedziałem się że na gwarancji możliwa jest wymiana tylko jednego amortyzatora!
Ciekaw jestem Waszych opinii i napiszcie czy to standard czy ja mam pecha z zawieszeniem? Pozdrawiam.
kri$:
Ja miałem po gwarancji wymieniane amortyzatory, w ramach "goodwell" dwa, ale one nie wyciekły tylko miały 25% skuteczności.
Pisz do Hyundaia Polska, niech oni wyrażą swoją opinie.
kosmos2011:
Jeśli samochód z 2014 pierwsza rejestracja 01.2015 przebieg tajemnica, ale pewnie mikroskopijny więc czemu zdziwienie że chcą wymienić tylko ten uszkodzony.
jack55:
Przecież napisał, że po przejechaniu 9 tys czyli rozumiem, że auto ma fizycznie 9 tys. przebiegu ;-)
Amortyzatory powinno wymieniać się zawsze parami ale jak widać na przykładzie Kropka dla specjalistów z serwisu Hyundaia to już nie jest takie oczywiste.
Miałeś po prostu pecha z tym zniszczonym amorkiem możliwe, że był wadliwy. Jednak bardziej prawdopodobne, że zaliczyłeś jakąś większą dziurę o co w Polsce nie trudno i pozamiatane.
kri$:
Na amortyzatory jest 2 lata gwarancji, jak zgłaszałem na 2 letnim przeglądzie ze amortyzatory źle działają, uznali że jest OK. Na przeglądzie rejestracyjnym po 3 latach, serwisant stwierdził bardzo zły stan. Co jeszcze bardziej wyszło na przeglądzie 3 letnim w serwisie 25% skuteczności. Ale nie mogli, tego w ramach gwarancji naprawić. Dlatego pisałem do Hyundaia Polska o wymianę bezpłatna, co udało się osiągnąć po prawie 8 miesiącach. (amortyzatory nie ciekły tylko na 100% uciekł gaz). Więc uwaga na okres gwarancji 2 lata.
Nawigacja
[#] Następna strona